Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ružna strana eura

EURO 2016: Uhićeno 323 ljudi, iz zemlje izbačen vođa ruskih navijača

Ovaj će Euro definitivno biti upamćen i po neredima navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska je policija od početka Europskog prvenstva u nogometu 10. lipnja uhitila 323 osobe zbog sudjelovanja u neredima, krađama ili zbog nanošenja štete , objavilo je francusko ministarstvo unutarnjih poslova.

"Među tih 323 osobe, 196 ih u pritvoru, osam ih je osuđeno na zatvorske kazne, a tri na uvjetne", dodaje ministarstvo u svom priopćenju.

Podsjetimo, Lille je posljednji grad koji je bio poprište nereda u kojima su prvenstveno sudjelovali ruski i negleski navijači odnosno huligani.

Dvadeset četiri osobe su prepraćene do granice, a među njima je 20 od 43 ruskih navijača koji su uhićeni u utorak u jugoistočnom dijelu Francuske zbog sudjelovanja u neredima koji se se dogodili prije, za trajanja i poslije utakmice između Rusije i Engleske.

U toj su skupini i trojica navijača koji se u četvrtrak trebaju pojaviti pred sucem u Marseilleu zbog "nasilja te posjedovanja oružja s namjerom", dok ih je 20 pušteno iz pritvora.

Među navijačima koji će biti izbačeni iz zemlje je Aleksandar Šprigin, predsjednik ruske navijačke udruge i bliski suradnik jednog ruskog ultranacionalističkog zastupnika, Šprigin će biti protjeran zbog "remećenja javnog reda", kao i 19 drugih Rusa koji su boravili u Marseille za vrijeme utakmice između Engleskei Rusije.

Tih 20 Rusa prebačeno je u prihvatni centar u Canetu, u Marseilleu i trebalo bi izaći iz Francuske u ponedjeljak zbog rokova potrebnih za mogućnost ulaganja žalbe.

Nakon nasilnih nerada u subotu u Marseilleu, sigurnosne mjere su pojačane u sjevernom dijelu zemlje zbog utakmice između Slovačke i Rusije koja je jujčer odigrana u Lilleu te utakmice između Engleske i Walesa koja se igra danas u 15,00 sati u Lensu, tridesetak kilometara od Lillea.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider