Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bolji od svih ostalih

'Pobjednika iz susreta Hrvatska - Portugal vidim u finalu'

Bivši reprezentativni portugalski branič i jedan od najboljih stranaca u povijesti zagrebačkog Dinama, Tonel (36), očekuje neizvjesnu utakmicu između Hrvatske i Portugala u osmini finala Europskog prvenstva te napominje kako će pobjednik najvjerojatnije igrati u finalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bit će to odlična utakmica dviju sjajnih napadačkih momčadi a izgledi su 50-50. Male razlike će odlučiti pobjednika", rekao je Tonel u telefonskom razgovoru za Hinu. "Tko pobijedi u tom susretu najvjerojatnije će doći do finala jer su i Hrvatska i Portugal bolje momčadi od svih ostalih u ovom dijelu ždrijeba".

Tonel se trenutačno odmara u Zadru s obitelji pa je zbog puta propustio pogledati posljednju utakmicu između Portugala i Mađarske koja je završila 3-3.

"U prve dvije utakmice Portugal nije igrao dobro ali isto tako nije imao niti sreće. Imali su posjed lopte ali to nije bilo to. Previše toga ovisi o Ronaldu, koji je zaista najbolji, ali u napadu nedostaje jedna tipična 9-tka", kaže Tonel. Portugal je prvo odigrao neriješeno protiv Islanda 1-1, a onda i 0-0 s Austrijom.

"Nekada je to dobro. Igrači su svjesni da mogu i moraju bolje, sada će biti još snažniji jer znaju da su najteže prošli. Atmosfera u momčadi je dobra, čitava zemlja je uz njih iako do sada nisu ispunili očekivanja, a u jednoj utakmici sve je moguće. S druge strane kod Hrvatske ne vidim slabu točku, dobra je u svim redovima. Modrić je jako važan za ovu momčad, a Perišić je u odličnoj formi. Nije bilo jednostavno pobijediti Španjolsku a hrvatski igrači su tim trijumfom pokazali vrijednost. Dobro su igrali obranu te kontrama ugrožavali protivnička vrata te na kraju iskoristili priliku", rekao je nekadašnji branič Sportinga iz Lisabona i Dinama.

"Bit će to lijepa utakmica a ako Portugal ne pobijedi, a Hrvatska dobro odigra, bit će mi drago zbog Hrvata. Nosim lijepa sjećanja odavde, igrao sam s Vidom, Vrsaljkom i Badeljem te se zaista svih njih rado sjećam kao i trenutaka u Dinamu", rekao je Tonel.

On je u dvije sezone od 2010. do 2013. odigrao 85 utakmica za Dinamo čiji su ga navijači ocijenili jednim od najkorektnijih i najprofesionalnijih nogometaša ikada. Dinamo je napustio jer ga je tadašnji trener Ante Čačić, sadašnji hrvatski izbornik, otpisao i premjestio među juniore a umjesto njega uveo Antu Puljića iz Lokomotive.

Tonel je prošle sezone igrao u portugalskom prvoligašu Belenenses iz Lisabona nastupivši u grupnoj fazi Europske lige a krajem mjeseca mu istječe ugovor. "Sada sam bez kluba, vidjet ćemo što će biti nakon odmora", rekao je.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider