Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo za skaute

Tako se radi posao: Kupili su ga za 25 lopti, a prodali za 35 milijuna eura!

Skauti Benfice Sanchesa su zapazili kada mu je bilo samo devet godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koliko je važno, da ne kažemo presudno, u klubu imati skaute vrhunskoga oka, svjedoči danas i primjer 18-godišnjeg Renata Sanchesa, nove zvijezde na nogometnom nebu.

Naime, posljednjih se dana često u javnosti moglo čuti kako je Bayern napravio izvanredan posao kada je u svibnju s njim potpisao petogodišnji ugovor, međutim malo tko je istaknuo i pohvalio podatak koliko je tu tek profitirala Benfica.

A skauti tog portugalskog kluba u Sanchesu su prepoznali talent kada mu je bilo samo devet godina, te su ga iz lokalnog kluba, Águias da Musgueire, na Luz doveli za 750 eura i 25 nogometnih lopti!

Devet godina kasnije, Sanchez je prodan njemačkome prvaku za 35 milijuna eura, s naglaskom na to da se odšteta može popeti na čak 80 milijuna ovisno o njegovim osobnim postignućima, odnosno Bayerna sve dok će nositi crveni dres.

Podsjetimo, Sanchesa su silno željeli vidjeti i u Manchester Unitedu, a zapazio ga je i starteg Atletico Madrida Diego Simeone.

Sanches je u četvrtak protiv Poljske postao treći najmlađi strijelac u povijesti europskih prvenstava, odnosno najmlađi ako gledamo samo utakmice u nokaut fazi natjecanja.  

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider