Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kazna italija

Španjolski mediji u šoku: Hrvatska nas je poslala na tamnu stranu!

Hrvatska reprezentacija priredila je najveće iznenađenje dosadašnjeg Europskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najpoznatiji španjolski portali ostali su šokirani nakon što je Ivan Perišić zabio za 2:1 pobjedu Hrvatske u posljednjoj utakmici skupine D Europskog prvenstva u Francuskoj. Hrvatska je nanijela poraz dvostrukim europskim prvacima i poslala ih u donji dio ždrijeba gdje su Italija, Njemačka, Francuska, Engleska...

"Hrvatska nas je poslala na tamnu stranu", glasi naslovnica AS-a.

"Neprepoznatljiva Španjolska dobila sastanak s Italijom", kaže naslovnica Mundo Deportiva.

"Španjolska promašila i zakomplicirala si život na Euru", glasi naslovnica Marce.

"Kiks Španjolske, kazna je Italija", stoji na katalonskom Sportu.

Koliko može ova Hrvatska?

Ukupno glasova:

Španjolski mediji uistinu vjeruju da je Španjolska kiksala, iako je Hrvatska izgledala sasvim ravnopravno. Imala je prevagu u posjedu lopte (59:41), ali naši su imali više udaraca prema golu (11:10). Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu, no Španjolci si teško mogu priznati da su zasluženo izgubili.

Ovakvim raspletom rezultata Španjolska je otišla u donji dio ždrijeba gdje ju u ponedjeljak najprije čeka Italija. Vratimo se četiri godine ranije u Poljsku i Ukrajinu. Bili smo u skupini s obje reprezentacije, ispali smo, a one su u konačnici igrale u finalu. Sada će se jedna oprostiti već u osmini finala.

Tragičar Sergio Ramos nazvao je utakmicu 'vrlo čudnom'.

"Umor nam ne smije biti izlika. Imali smo svoje prilike da prelomimo utakmicu, no na kraju smo izgubili. Sada moramo 'plesati' s favoritima ovog Eura. No ako želimo biti prvaci moramo pobijediti najbolje. Okrećemo se budućim utakmicama i idemo dalje po obranu naslova prvaka", kaže Ramos.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider