Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez kontakta s rakitićem

Španjolci vrlo oprezni: Hrvati su vrlo jaki, igraju spektakularan nogomet

Dan uoči utakmice s Hrvatskom konferenciju za novinare odradili su reprezentativci Španjolske na čelu s izbornikom Vicenteom del Bosqueom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči utakmice Hrvatske i Španjolske u Bordeauxu na španjolskoj press-konferenciji gosti su bili izbornik Vicente del Bosque te igrači Pedro, Gerard Pique i Lucas Vazquez.

Pitanje za Pedra. Del Bosque je izjavio da vam je žao zbog svega što ste rekli.

"Ispričao sam se. Očekivao sam više minuta na terenu. Ali tu su 23 igrača, ja sam s reprezentacijom šest godina. Izbornik je čuo što sam mu želio događati. To su stvari koje se događaju. Sada je najvažnije da se usredotočimo na utakmicu. Očekujem malo više minuta, ali najvažnije je da sam član momčadi. Ne bih želio da se sada ovome posveti više najviše vremena. Ispričavam se, nisam imao nikakve zle namjere".

Što su komentirali tvoji suigrači?

"Ja sam u tom intervju komentirao samo situaciju kako se osjećam. Ali nije bilo zle namjere, ja želim samo igrati. Imamo puno odličnih igrača, ali to što sam rekao je istina, ja ću trenirati i boriti se za mjesto u momčadi. Pričao sam sa svim igračima i kapetanom".

Jeste li ljuti na nekoga? Postoji li konkretan razlog? Mnogi su mišljenja da nije lijepo to što ste rekli.

"Sretan sam što sam ovdje, ali ne mogu sada reći da nisam rekao to što sam rekao. Rekao sam istinu, da želim više igrati. Što se dogodilo, dogodilo se".

Pitanje za Piquea. Jeste li se čuli s Rakitićem?

"Nisam razgovarao s Rakitićem. Za nas bi bio dobar neriješen rezultat, a Hrvatska želi pobjedu. Hrvatska ima odličnu momčad, ako će još igrati i Luka Modrić, on je odličan igrač. Pričao sam s Rakitićem kada smo saznali da smo zajedno u skupini. Složili smo se da će ovo biti odlična utakmica".

Ivica Medo

Što mislite o tome što je Pedro rekao?

"Ništa posebno. Ne čudim se puno, čini mi se sasvim normalno. Igrači imaju želju da igraju, to se već događalo. Izrazio je samo svoje osjećaje, treba poštivati njegovo mišljenje. Ništa strašno".

Kakva je atmsofera?

"Odlična, nemojmo je kvariti, Pedro je samo rekao ono što osjeća, rekao je da želi igrati, to je prirodno i ništa negativno. Pedro ima ogromno iskustvo i znamo da nam treba. Neće se narušiti atmosfera u momčadi".

Tko vas je najviše impresionirao na turniru? Što kažete o Hrvatskoj?

"Italija je uvijek Italija. Zabrinut sam zbog njihove igre, posebice u obrani. Francuska je domaćin i vrlo je jaka, Njemačka uvijek pobjeđuje, a Hrvati su vrlo jaki, igraju spektakularan nogomet, oduševljavaju navijače. Bit će tvrda utakmica, bit će dobra priprema za osminu finala".

Što kažete na nerede na utakmici Hrvatske i Češke? Bojite li se da će se ponoviti?

"Nogomet je spektakl, show za navijače, ne možemo tolerirati ovaj tip agresije. Navijači bi trebali poštovati druge navijače i igrače, djecu, majke, djevojke i sve ostale na stadionu. Nadam se da se to neće više nikada ponoviti".

Pitanje za Vazqueza. Što kažete na navijače? Sutra najvjerojatnije krećete u prvom sastavu.

"Imali smo veliku podršku naših navijača, to je super, sjajno ih je slušati, trebasmo potporu, oni nam mogu pomoći da rastemo kroz cijelo prvenstvo i da idemo do kraja. Trener će odlučiti hoću li igrati. Ako ću dobiti priliku, pokušat ću je iskoristiti".

Raspored, rezultati i tablice

Španjolski izbornik Vicente del Bosque.

Što kažete na izjave Pedra? Da nije oduševljen što sjedi na klupi.

"Pričao sam s njim, rekao je da nije ljutit na nikoga, da je svjestan onoga što je rekao. Kazao mi je da je to morao reći. Nikad nije rekao da želi otići kući i da ne želi igrati".

Hoćete li mijenjati momčad?

"Prva 11 morat će pobijediti. Sastav ćete doznati sutra".

Hoće li Pedrine izjave narušiti atmsoferu?

"Ne. Možda nismo neki model, ali imamo dobru i veselu atmosferu u momčadi. Uvijek imaš 12 igrača koji ne igraju i sigurno nisu zadovoljni. To je normalno".

Jesu li se igrači odmorili?

"Ne znam je li baš idealno, ali ja moram dozirati. 60 utakmica kroz sezonu je puno, ali igrači su na to navikli. Moraju biti spremni".

Koliko je važan Iniesta?

"Nije se ništa promijenilo, svi igrači napreduju pa i Iniesta. Prije je više bio u napadu, a sada je u sredini gdje organizira igru. On ima sve tehničke kvalitete za to, a i fizičke".

Mislite li da je Španjolska najviše pokazala?

"Vidjet ćemo sutra s Hrvatskom. Ona je pokazala puno, bila je jedna od najboljih na prvenstvu".

Što očekujete sutra? Hrvatskoj je dovoljan bod, kako će se postaviti?

"Svi igramo na pobjedu, tako da očekujemo otvorenu igru. Onaj tko hoće pobijediti ne treba razmišljati o čudnim stvarima, treba odigrati pošteno i pokušati pobijediti".

Modrić možda neće igrati.

"To je sigurno najbolji igrač hrvatske reprezentacije. Odlično igra za Hrvatsku i Real, on je motor obje momčadi. Ali Hrvatska nije samo Modrić, ona je dobra na svim mjestima".

S čime ste najviše zadovoljni u igri španjolske reprezetnacije?

"Ključna je igra obrane, ako je ona dobra, imaš mogućnost organizirati napad i biti opasan po gol suparnika".

Što mislite o neredima u Saint-Etienneu? Bojite li se bacanja baklji?

"To je neka posebna priča, za mene to nije nogomet, to su nekakvi huligani, koji su iskoristili ovo prvenstvo da prave grozne stvari. Vidimo koliko huligana još uvijek dolazi na ovakva prvenstva".

benGOLka
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider