Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'žalosno je'

Bilić objasnio Englezima u TV prijenosu: 'Ovo traje osam godina'

Bilić je izrazio svoju frustraciju nakon svega što se dogodilo u završnici utakmice Hrvatska - Češka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši izbornik Hrvatske Slaven Bilić nije mogao sakriti razočaranje nakon što su hrvatski huligani po tko zna koji put osramotili reprezentaciju. Hrvatska je protiv Češke igrala jednu od najboljih utakmicama u posljednjih nekoliko godina, imala je prednost 2:1, a onda su s tribine gdje su bili smješteni hrvatski navijači doletjele baklje.

Utakmica je nakratko bila prekinuta, sudac Mark Clattenburg navodno je razmišljao o potpunom prekidu susreta, a u konačnici je, nakon nastavka, Češka osvojila bod i pritom je bila blizu sva tri. Hrvatska nakon tog prekida više nije bila ista i grčevito je spašavala u završnici.

"Tužno je što sada moramo govoriti o stvarima koje nemaju veze s nogometom. Ovakva atmosfera među određenim navijačima traje već šest, sedam ili osam godina. Postoje mnogi koji su protiv vrha Hrvatskog nogometnog saveza i nažalost ovo rade u protest tome", rekao je Bilić za BBC.

"Plaćamo kazne, igramo iza zatvorenih vrata. Mi smo vjerojatno najveći sponzor UEFA-e".

"Nevjerojatno je što ljudi rade. Velika većina na tribinama im govori 'nemojte to raditi', no te neke osobe su u misiji. Ovo vjerojatno nije bio ni posljednji put da su to napravili na ovom Euru", pribojava se Bilić koji je objasnio zbog čega se često može vidjeti da se Hrvati međusobno mlate na tribinama.

"Hrvatska reprezentacija rijetko kad igra u Splitu. Neki navijači misle da je sve u Zagrebu jer većina igrača u mlađim uzrastima dolazi iz omladinske škole Dinama. Stvorio se preveliki jaz između sjevera (Zagreba) i juga (Splita). Dinamo i Hajduk bila su donedavno dva najveća kluba. Danas je Dinamo jedan od najboljih na Balkanu, a Hajduk je bez novca. Kada se igra derbi između ta dva kluba roditelji ne žele da njihova djeca idu na te susrete jer znaju da će biti tučnjave", kaže Bilić.

Kako riješiti problem s huliganima koji žele izbaciti Hrvatsku s natjecanja?

Ukupno glasova:

 

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider