Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Želi prestići Platinija

Ronaldo je o ovome dugo sanjao: Pogledajte što je poručio uoči finala

Nakon 50 odigranih susreta stigli smo do same završnice Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj. U nedjelju u 21 sati na stadionu Stade de France za naslov prvaka Europe borit će se Francuska i Portugal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuzi će u nedjelju igrati svoje treće finale na europskim prvenstvima, a Portugal drugo. Francuzi bi se novom krunom pridružili Španjolskoj i Njemačkoj, rekorderima sa po tri europske titule, dok Portugal lovi svoj prvi europski naslov čime bi postao deseti europski prvak.

Francuze predvodi Antoine Griezmann, vodeći strijelac prvenstva sa šest golova, dok će na drugoj strani stajati ponajbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo koji je na ovom prvenstvu već oborio dva rekorda, a lovi još jedan. Postao je nogometaš s najviše nastupa na europskim prvenstvima (20), te prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva.

Ukoliko postigne pogodak u finalu postat će i najbolji strijelac europskih prvenstava svih vremena. Trenutačno dijeli vrh ljestvice s Francuzem Michelom Platinijem, obojica imaju po devet golova.

"Mnogo mi znači finale s Francuskom. To je nešto o čemu sam dugo sanjao. Želim nešto osvojiti s reprezentacijom jer sam sve dostigao na klupskom i individualnom nivou. Cijela zemlja stoji iza nas i vjeruje da možemo do trofeja," poručio je Ronaldo.

Zvijezda portugalske vrste i 'Kraljevskog kluba' smatra kako je Francuska favorit uoči finala.

"Međutim, i mi smo bili favoriti 2004. protiv Grčke, pa znate kako je sve završilo. Vjerujem u našu pobjedu," kazao je Ronaldo.

Optimističan je i kapetan francuske vrste vratar Hugo Lloris.

"Do sada je ovo bila lijepa priča, a bit će još bolja ako će imati sretan kraj. Nije sve savršeno, možemo igrati još bolje i nadam se kako će ti biti baš u finalu," kazao je Lloris.

Francuski izbornik Didier Deschamps je kao igrač osvojio svjetski (1998) i europski (2000) naslov. Sada može do europske krune i kao izbornik.

"Deschamps je arhitekt ove momčadi. On je vratio vjeru igračima usprkos svim problemima koje smo imali. Donio nam je smirenost i kvalitetan rad. On nikada ne odustaje i vratio je francuski nogomet na ispravan put," dodao je vratar 'Tricolora' i Tottenhama.

Deschamps je kao kapetan vodio i Marseille do europskog naslova 1993. godine, a kao trener i Monaco do finala Lige prvaka 2004.

"Ispred mene je najvažnija utakmica u trenerskoj karijeri. Pritisak je strašan, no svi mi živimo za ovakve trenutke. Jedino mi je žao što ne mogu igrat. na terenu je ipak lakše" kazao je Deschamps sa smiješkom.

Francuski strateg nema problema s izostancima, dok je važna vijest za Portugal povratak Pepea koji je odradio zadnji trening i po svemu sudeći vraća se u sastav.

"Za francuske medije je pobjednik već poznat. Mi smo izgubili. Ali mogli bi se iznenaditi. Nema većeg zadovoljstva nego boriti se na ovako velikom natjecanju za svoju zemlju," zaključio je portugalski izbornik Fernando Santos.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider