Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gdje su lijevi bekovi?

Legendarni Jarni upozorava: Ako ne dobijemo Tursku…

Legendarni hrvatski reprezentativac i član 'brončanih', Robert Jarni (47) s mnogo optimizma čeka nastup 'kockastih' na europskom prvenstvu u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekadašnji nogometaš Juventusa i Real Madrida, Robert Jarni, kojeg možete birati u izboru Legendarnih 11, naglasio je kako imamo 'jako tešku skupinu'.

"Nadam se da su se dečki dobro pripremili, da su se osvježili za ono što nas očekuje i što svi priželjkujemo. Međutim, imamo jako tešku skupinu i mnogo toga će ovisiti o utakmici protiv Turske. Ako dobijemo to će dodatno homogenizirati ekipu, ako ne ostvarimo pozitivan rezultat sve će se dramatično promijeniti", kazao je Jarni u razgovoru za Hinu.

Hrvatska otvara EURO 12. lipnja na pariškom Parku Prinčeva protiv Turske. Baš kao što su i 'vatreni' na svom prvom velikom natjecanju na EP-u u Engleskoj 1996. debitirali protiv Turske.

"Bila je to teška i tvrda utakmica. Srećom, dobili smo je u samoj završnici,“ prisjetio se 47-godišnji Čakovčanin.

Dio javnosti sadašnju generaciju uspoređuje s 'vatrenima' koji su na SP-u u Francuskoj 1998. godine osvojili broncu što je najveći uspjeh hrvatskog nogometa. Jarni je bio neizostavan dio francuske priče.

"Ne volim usporedbe. Velike su razlike u generacijama. Potpuno smo drugačije odrastali. Istina je da imamo fantastične igrače koji igraju u fantastičnim klubovima i tamo su nosioci igre, ali sve to treba pokazati i na terenu,“ dodao je.

Legendarnih11

Jarni je igrao na poziciji lijevog beka i na toj poziciji nismo imali boljeg igrača od samostalnosti. Kako je moguće da sve ove godine nitko nije uspio nadmašiti njegove igre?

"Ne mislim da je to samo naš problem i druge reprezentacije imaju problema na toj poziciji", dodao je.

Na pitanje mogu li se HNS i vodeći hrvatski klubovi nekako dogovoriti pa da se na toj poziciji forsiraju domaći igrači koji bi se pratili u razvoju, samo se nasmijao.

"Teško, klubovi štite svoj interes. Bilo bi to teško napraviti. Treba imati strpljenja i odgojiti mlade igrače."

Jarni je godinama igrao u Španjolskoj gdje je nosio dres Real Madrida, Real Betisa i Las Palmasa i pozorno prati španjolski nogomet.

"Nadam se da ćemo pitanje plasmana u drugi krug natjecanja riješiti i prije zadnjeg kola i utakmice sa Španjolskom. Međutim, nije to ona prava Španjolska. Ne znam što se događa kod njih jer su u padu", kazao je.

Nažalost, razgovor nije mogao proteći bez pitanja o terorizmu i sigurnosnoj prijetnji koja se nadvila nad EURO.

"Teško je o tome nešto kazati. Sasvim sigurno nije ugodno, ali se nadam da će sve proći u najboljem redu i da će francuske službe dobro obaviti svoj posao", kazao je Jarni.

Golmanija

 

Kako će Hrvatska otvoriti Euro protiv Turske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider