Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srnina najteža utakmica

Rakitić i Perišić se boje najgoreg: 'UEFA nas možda izbaci'

Hrvatski reprezentativci bili su jako razočarani nakon prosipanih bodova, ali još više zbog huligana koji su još jednom osramotili Hrvatsku...

Sjajni hrvatski veznjak Ivan Rakitić zabio je pogodak za 2:0 protiv Češke u utakmici 2. kola skupine D Europskog prvenstva, no u konačnici je najprije morao govoriti o huliganima koji su uništili susret.

"Teško mi je bilo što reći, nakon ovakvih ispada huligana ne znam hoćemo li uopće više igrati, možda nas UEFA potjera doma", kazao je nakon remija 2:2 igrač Barcelone.

"Imali smo zapravo sreće jer je sudac namjeravao posve prekinuti utakmicu, a onda bi vjerojatno ostali i bez boda. Nije nimalo slučajno da su nas kaznili dosad i da toliko utakmica u kvalifikacijama moramo igrati bez nazočnosti gledatelja. Nažalost, pojavila se grupica huligana, a svi znamo da je pravih navijača puno više i oni će najviše ispaštati", kazao je Rakitić, koji je dodao kako je Hrvatska zaslužila pobjedu.

"Ispustili smo pobjedu, trebali smo zabiti i treći gol i riješiti sve. Česi su u 76. minuti zabili slučajan gol, no nakon prekida nismo ostali šokirani, a oni su se digli u igri i izjednačili", kazao je Rakitić.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna priznao je u izjavi nakon dvoboja da mu je ovo "bila najteža utakmica u karijeri" te izrazio žal što je njegova momčad pala nakon prekida zbog huliganskog divljanja na tribini.

Raspored, rezultati i tablice

"Nemam više komentara na takvu situaciju. Tu se više nema što komentirati. Trebamo gledati samo utakmicu", rekao je Srna u intervjuu za HRT neposredno po završetku dvoboja koji je bio prekinut u 86. minuti zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na travnjak.

Nakon tog višeminutnog prekida Hrvatska nije uspjela zadržati vodstvo 2-1 koje je imala, a nema sumnje da su ti događaji utjecali na psihu igrača.

"Treba igrati i iza prekida. Ne možemo promijeniti ništa. Imali smo 60 minuta inicijativu. Nažalost, pali smo nakon prekida", rekao je kapetan hrvatske reprezentacije kojemu je u nedjelju preminuo otac.

"Bila je to najteža utakmica u mojoj karijeri", priznao je Srna koji se bez obzira na očevu smrt stavio na raspolaganje izborniku Anti Čačiću.

Ivan Perišić također nije bio previše raspoložen za izjave, no i on je rekao kako sve to nema više smisla.

"Ne znam što više reći o toj skupini navijača koji rade ovakva sranja na tribinama. Svaka čast onima koji su normalno i zdušno navijali, ali ovo što je napravila ta skupina navijača je zaista jadno. Osjećamo se jadno. Očekuje nas kazna to je sigurno. Vidjet ćemo reakciju UEFA-e. Možda je bolje da više ne igramo, nego da ovako sramotimo zemlju", rekao je Ivan Perišić.

benGOLka

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider