Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska kao u transu

Rakitić: Ovo je fantastično, dobili smo najbolje na svijetu

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto u skupini D na Euru u Francuskoj nakon što je u susretu 3. kola u Bordeauxu svladala branitelja naslova Španjolsku s 2-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrali smo sjajno i pobijedili možda i najbolju momčad na svijetu, kazao je nakon pobjede nad Španjolskom na Euru Ivan Rakitić.

"Fantastičan je osjećaj i zaslužili smo pobjedu jer smo se borili do samog kraja. Ova momčad je borbena i dišemo jedan za drugoga. Igrali smo možda protiv najboje momčadi na svijetu bez važnih igrača, pa se vidi koliko smo moćni. Bili smo spremni od prve i zadnje minute. Odradili smo posao u skupini, večeras ćemo uživati i smiriti se uoči osmine finala", kazao je Rakitić koji je u 14. minuti imao sjajnu priliku za gol, ali je pogodio okvir vrata.

"Da gađam to 500 puta, ne bi tako pogodio. Mislim da sam pogodio i gredu i vratnicu, a potom Pique u nogu", kazao je Rakitić koji se zahvalio navijačima na odličnoj atmosferi.

Nikola Kalinić je bio strijelac fantastičnog pogotka petom u 45. minuti.

"Bio je dobro dodavanje bio sam na pravom mjestu. Oni su europski prvaci, ali smo im mi pokazali da smo bolji iako su oni igrali u najjačem sastavu, a mi nismo. Nije im bilo svejedno igrati s nama, mi možemo svakoga pobijediti, idemo dalje i mislim da smo među najvećim favoritima Eura", objasnio je Kalinić.

Danijel Subašić je obranio penal Ramosu u 72. minuti.

"Penali su uvijek lutrija, protiv Češke nisam mogao ništa, a Ramosa sam sačekao i obranio. Prišao mi je Srna i kazao da savjet od Modrića da ga pričekam i bacim se udesno. Iako su nam falili glavni igrači, ali su ih ovi momci koji su ih zamijenili pokazali da su zasluženo u reprezentaciji'', izjavio je hrvatski vratar.

Marko Rog je počeo do prve minute u dvoboju s europskim prvacima.

"Bio je to poseban osjećaj za mene, velika je čast nositi hrvatski dres. Imao sam pozitivnu nervozu uoči utakmice, ipak smo igrali protiv sjajnih igrača, ali smo im se dobro suprostavili i zasluženo pobijedili", rekao je Rog.

Ivica Medo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider