Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bjarnason 'poništio' Nanija

Odlični Islanđani zaustavili Ronalda i uzeli bod protiv Portugala

U gradu gdje svoju iduću utakmicu igra Hrvatska nije bilo pobjednika u vrlo dobroj utakmici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo kolo natjecanja po skupinama na Euru okončano je u Saint-Etienneu gdje su Portugal i Island odigrali 1:1.

Island je mogao u samom otvaranju utakmice šokirati Portugal, njegov najbolji igrač Gylfi Sigurdsson odlično je prošao po lijevom krilu, ušao u kazneni prostor, no njegov jak udarac sa 10-ak metara Rui Patricio je uspio ukrotiti.

Portugal je usporeno krenuo u utakmicu, no sredinom prvog dijela probudile su se njegove najveće zvijezde. Cristiano Ronaldo je u 21. minuti izvrtio svog čuvara, te uputio odličan centaršut točno na glavu Nanija, no njegov udarac sa samo pet metara fantastično je obranio Halldorsson. Samo četiri minute potom Pepe je odličnom dubinskom loptom u veliku priliku gurnuo Ronalda, no najbolji portugalski strijelac je vrlo loše reagirao i nije niti zaprijetio Halldorssonu.

Šanse prštale na obje strane

Ipak, portugalski pritisak donio je ploda u 31. minuti. Andre Gomes je odigrao dupli pas s Vieirinhom na desnoj strani i potom uputio upotrebljivu prizemnu loptu na peterac gdje je najbrže reagirao Nani i pospremio loptu u mrežu. To vodstvo kao da je zadovoljilo Portugalci koji su ponovno usporili ritam utakmice, a takav pristup osvetio im se početkom nastavka.

Raspored, rezultati i tablice

Island  je uspio izjednačiti u 50. minuti, Johan Gudmundsson uputio je centaršut s desne strane, a iza leđa neopreznih portugalskih stopera utrčao je Birkir Bjarnason i mirno pogodio mrežu nemoćnog Ruija Patricija.

Primljeni pogodak bio je znak za novi pritisak Portugala, ali kako je vrijeme odmicalo, a rezultat se nije mijenjao papirnati favoriti postajali su sve nervozniji. U 71. minuti Nani je pokušao udarcem tjemenom još jednom svladati Halldorssona, ali nije bio precizan, Quaresmi, koji je ušao u igru u 76. minuti, bile su potrebne samo dvije minute da zaprijeti islandskim vratima, ali Halldorsson je bio spreman i na taj pokušaj iako je lopta promijenila smjer pogodivši Skulasona. Ronaldo je u 85. minuti odlično pucao glavom, no islandski vratar se istaknuo još jednom bravuroznom obranom.

Finnbogason propustio kazniti Portugalce

Portugal je za sve te promašaje mogao biti kažnjen u 86. minuti kada je Finnbogason primio loptu u kaznenom prostoru, te potom odapeo pod gredu, no Rui Patricio je bio spreman.

U prvom susretu ove skupine Mađarska je u Bordeauxu svladala Austriju sa 2:0.

U 2. kolu 18. lipnja igrat će Island - Mađarska u Marseilleu (18 sati) i Portugal - Austrija u Parizu (21 sat).

PORTUGAL - ISLAND 1:1

Stadion Geoffroy-Guichard

GLEDATELJA: 40.000

SUDAC: Cakir (Turska)

STRIJELCI: 1:0 Nani (31), 1:1 B. Bjarnason (50)

PORTUGAL: Rui Patricio - Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Guerreiro - Danilo - Andre Gomes (Eder, 84), Moutinho (Renato Sanches, 71), Joao Mario (Quaresma, 76) - Cristiano Ronaldo, Nani

ISLAND: Halldorsson - Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason - Gudmundsson (E. Bjarnason, 90), Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason - Boedvarsson, Sigthorsson (Finnbogason, 81)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider