Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Više nemaju izbora

Ronaldo promašio penal za pobjedu, Portugal opet razočarao

Najbolji europski nogometaš nije se uspio upisati u strijelce niti s bijele točke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 2. kola skupine F na EURU Portugal i Austrija su u Parizu igrali 0:0.

Jedan od papirnatih favorita EURA Portugal niti u svom drugom nastupu u Francuskoj nije uspio pobijediti, iako je napadao gotovo čitavim tijekom susreta, te uputio čak 23 udarca prema suparničkom golu, imao i 11-erac, nije uspio postići pogodak protiv Austrije koja se orijentirala na obranu, te na kraju i uspjela u svom naumu da ostane čiste mreže.

Utakmica je počela velikom prilikom Austrije koja je morala povesti već u 3. minuti. Sabitzer je ubacio s desne strane, Harnik je ostao nečuvan u petercu, ali je njegov udarac glavom sa samo tri metra prohujao pored vratnice.

Portugalci su potom preuzeli konce igre u svoje ruke, te u nastavku prvog poluvremena stvorili tri odlične prilike, no niti jednom nisu uspjeli poslati loptu iza leđa Almera. Prvo je Nani u 12. minuti osvojio loptu na lijevom krilu, te se sjurio u kazneni prostor i uputio oštar udarac koji je austrijski vratar uspio neutralizirati. Novu šansu za Portugal propustio je njegov najbolji strijelac Cristiano Ronaldo kojega je odličnom prizemnom loptom uposlio Guerreiro, no napadač madridskog Reala je sa 10 metara promašio vrata. Najbliži pogotku bio je Nani u 29. minuti, ali njegov udarac glavom nakon centaršuta Andrea Gomesa odsjeo je na vratnici.

Raspored, rezultati i tablice

Prvi dio završio je kao što je i počeo - velikom prilikom Austrije. Pepe je oštrim prekršajem zaustavio Alabu na samom ulazu u kazneni prostor, ali potpuno iskosa s desne strane. Skraćeni korner izveo je upravo Alaba, a njegov snažni udarac završio bi u mreži da loptu s gol-linije nije izbacio Vieirinha.

Drugo poluvrijeme započelo je opasnim udarcima iz daljine. Za Austriju je već u 46. minuti zaprijetio Ilsanker, a za Portugal u 55. Ronaldo, no oba vratara su bila na visini zadatka. Almer je Ronaldov udarac odbio u korner nakon kojega je portugalska zvijezda još jednom zaprijetila, tada glavom, a austrijski je vratar ponovno bio siguran u intervenciji.

Rizzoli olako pokazao na bijelu točku

Portugal je nastavio s inicijativom, a u 79. minuti talijanski sudac Rizzoli darovao im je i kazneni udarac kada je nakon međusobnog povlačenja Ronalda i Hintereggera pokazao na bijelu točku. Izvođenja se prihvatio sam Ronaldo, no njegov je udarac završio u vratnici.

Ranije u subotu u ovoj skupini su Island i Mađarska igrali 1:1, pa nakon dva kola na ljestvici vodi Mađarska s četiri boda, po dva boda imaju Island i Portugal, dok je Austrija posljednja s jednim bodom.

U 3. kolu u srijedu 22. lipnja od 18 sati će igrati Island - Austrija u Saint-Denisu, te Mađarska - Portugal u Lyonu.

PORTUGAL - AUSTRIJA 0:0

Stadion Park prinčeva

GLEDATELJA: 45.000

SUDAC: Rizzoli (Italija)

PORTUGAL: Rui Patricio - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro - Quaresma (Joao Mario, 71), W. Carvalho, Moutinho, Andre Gomes (Eder, 83) - Nani (Rafa Silva, 89), C. Ronaldo

AUSTRIJA: Almer - Klein, Proedl, Hinteregger, Fuchs - Ilsanker (Wimmer, 87), Baumgartlinger - Harnik, Alaba (Schoepf, 65), Arnautović - Sabitzer (Hinterseer, 85)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider