Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li ikad bilo ovako?

'Pakao' u donjem dijelu ždrijeba: Hrvatsku čekaju super teškaši

Neke stvari u skupinama na Euru raspliću se na neočekivani način.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmica trećeg kola u skupinama C i D na Europskom prvenstvu u Francuskoj pet reprezentacija zna svoju startnu poziciju u nokaut fazi i daljnji put koji ih očekuje.

To su Francuska, Švicarska, Wales, Engleska i Italija koje su zbog pozicija osvojenih u skupini raspoređene tako da su Švicarci i Velšani u gornjem, dok su Talijani, Francuzi i Englezi u donjem dijelu ždrijeba.

I nije to sve jer u isti dio nokaut faze vrlo vjerojatno će im se priključiti Njemačka kao pobjednik skupine C, zatim Hrvatska koja će najvjerojatnije biti drugoplasirana u skupini D), a vrlo lako moguće da će tu biti i Portugal, ako se u osminu finala ne plasira kao prvi već kao drugi ili treći iz skupine F.

Bit će to spektakl za spektaklom, sudar istinskih nogometnih divova. Već u osmini finala bi Portugal (ovisno o poziciji koju osvoji u skupini) mogao na Njemačku ili Englesku dok kostur natjecanja vodi prema četvrtfinalnim okršajima Francuska - Engleska te Njemačka - Italija. Naravno, nadamo se da će i hrvatska nogometna reprezentacija tu imati štošta za reći.

Nokaut faza posložila s na ovaj način zbog neočekivanih raspleta u skupinama B i E. Malo je onih koji su očekivali da Englezi neće biti prvi u grupi B odnosno da će Talijani, s Apenina ispraćeni bez velikog optimizma, biti prvi u društvu Belgije, a kamoli da će jedinicu osigurati već nakon 180 minuta.

Vidjet ćemo još kako će se rasplesti situacija u skupinama C, D, E i F. Nije nemoguće da se tu dođe još i Belgija koju su mnogi uoči Eura označavali kao favorita iz sjene što zasad igrama nisu opravdali.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider