Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slovaci preslabi

Euro 2016: Njemačka lakoćom do četvrtfinala

Nakon domaćina Francuske i Njemačka je izborila nastup u četvrtfinalu Europskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici osmine finala nogometnog Eura u nedjelju je u Lilleu Njemačka pobijedila Slovačku sa 3-0, strijelci za Njemačku bili su Jerome Boateng u 8. minuti, Mario Gomez u 43, te Julian Draxler u 63. minuti.

Nijemci su poveli rano, u 8. minuti, i to nakon kornera. Udarac iz kuta izveo je Kroos, Slovaci su izbili loptu na vrh kazneog prostora, a Jerome Boateng je, ne čekajući da lopta padne na travu, opalio iz prve sa 20 metara i pogodio donji desni kut slovačkog gola.

U 14. minuti već je moglo biti 2-0 za Njemačku, ali je vratar Kozačik obranio penal kojeg je izveo Mesut Ozil. Prethodno je Škrtel sasvim nepotrebno u kaznenom prostoru s leđa odgurnuo Maria Gomeza.

Unatoč neiskorištenom penalu Njemačka je do poluvremena uspjela povećati vodstvo. Igrala se 43. minuta, a Draxler se je odlično probio po lijevoj strani kaznenog prostora i povratnom loptom pronašao je Maria Gomeza koji iz neposredne blizine zabija za 2-0.

Nijemci su u nastavku usporili tempo, no i dalje su lakoćom kontrolirali igru. Ako se je netko i nadao čudu, te je nade definitivno raspršio Julian Draxler u 63. minuti. Nakon kornera Hummels je glavom dobacio do druge stative, gdje je Draxler neometan loptu pospremio u mrežu za konačnih 3-0.

Jedinu prigodu na utakmici Slovaci su imali u 41. minuti. Pekarík je uspio centrirati sa desnog boka, a udarac glavom Juraja Kucke obranio je Neuer.

Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Italije i Španjolske, koji je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati u Saint-Denisu.

NJEMAČKA: Neuer - Kimmich, Hummels, Boateng (72. Höwedes), Hector - Khedira (76. Schweinsteiger), Kroos - Müller, Ozil, Draxler (72. Podolski) - Gomez.

SLOVAČKA: Kozačik - Pekarik, Škrtel, Durica, Gyomber (84. Salata) - Kucka, Hrosovsky, Skriniar, Hamšik, Weiss (46. Gregus) - Duris (64. Šestak).

STRIJELCI: 1-0 Jerome Boateng (8), 2-0 Mario Gomez (43), 3-0 Julian Draxler (63).

SUDAC: Szymon Marciniak (Poljska)

STADION: Pierre Mauroy

GLEDATELJA: 47.000

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider