Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek na kraju osigurali pobjedu

Svjetski prvaci odradili posao protiv Ukrajine

U utakmici 1. kola skupine C na EURU Njemačka je u Lilleu pobijedila Ukrajinu sa 2-0 (1-0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strijelci su bili Mustafi (19) i Schweinsteiger (90+2).

Iako su njemački reprezentativci držali loptu u svom posjedu većim dijelom prvog poluvremena, te tu terensku nadmoć okrunili i vodećim pogotkom, Ukrajinci su stvorili više izglednih situacija pred suparničkim vratima.

Golove s utakmice Njemačke i Ukrajine možete vidjeti OVDJE.

Njemačka je povela golom Shkodrana Mustafija u 19. minuti nakon što je njemački stoper nakon ubacivanja Kroosa u skoku nadvisio svog čuvara Sidorčuka. Pogotku je predhodio duel Muellera i Rakickog na desnoj strani njemačkog napada kojega je engleski sudac Atkinson okarakterizirao kao prekršaj ukrajinskog igrača.

Osim pogotka Mustafija, svjetski prvaci su u prvih 45 minuta stvorili još samo jednu izglednu priliku za pogodak, a u ulozi asistenta ponovno je bio Kroos koji je dubinskom loptom pronašao Khediru koji je u punom trku ušao u kazneni prostor, ali je u njegov udarac odlično ušao Pjatov.

Ukrajinci su, pak, tri puta opasno prijetili, ali dva je puta njihove pokušaje odlično obranio Neuer, a jednom, kada je i Neuer bio svladan, je loptu s gol-linije izbacivao Boateng. Prvi je sjajnom njemačkom vrataru zaprijetio Konopljanka već u 4. minuti, on je pucao s vrha kaznenog prostora pod samu gredu, ali Neuer je uspio odbiti loptu u korner. U 27. minuti blizu izjednačenja bio je Hačeridi koji je pucao glavom, no Neuer je i u tom slučaju izvukao loptu ispod grede. Najbliži poravnanju Ukrajinci su bili u 37. minuti kada je Konopljanka ostao zaboravljen na lijevoj stani u njemačkom kaznenom prostoru, ali nije dobro zahvatio loptu, pa iako je svladao Neuera nije postigao pogodak, jer se Boateng uspio vratiti na gol-liniju i izbiti loptu.

Raspored, rezultati i tablice

U drugom poluvremenu Njemačka je lakoćom kontrolirala situaciju na terenu, no nije uspijevala postići pogodak kojim bi otklonila sve dvojbe oko pobjednika i prije same završnice. Iako su gubili, Ukrajinci nisu u nastavku dvoboja niti jednom uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Neueru.

Njemačka je pobjedu potvrdila iz brzog protunapada u sudačkoj nadoknadi. Nakon ukrajinskog kornera loptu je na lijevoj strani njemačkog napada uzeo Oezil koji je odlično uposlio netom ušlog Bastiana Schweinsteigera koji je bio siguran u realizaciji za konačnih 2-0.

U prvoj utakmici skupine C ranije u nedjelju Poljska je u Nici svladala Sjevernu Irsku sa 1-0.

U 2. kolu 16. lipnja igrat će Ukrajina - Sjeverna Irska i Njemačka - Poljska.

NJEMAČKA - UKRAJINA 2-0

Stadion Pierre Mauroy

GLEDATELJA: 48.000

SUDAC: Atkinson (Engleska)

STRIJELCI: 1-0 Mustafi (19), 2-0 Schweinsteiger (90+2)

NJEMAČKA: Neuer - Hoewedes, Mustafi, Boateng, Hector - Khedira, Kroos - Mueller, Oezil, Draxler (Schuerrle, 78) - Goetze (Schweinsteiger, 90)

UKRAJINA: Pjatov - Fedeckij, Hačeridi, Rakickij, Ševčuk - Sidorčuk, Stepanenko - Jarmolenko, Kovalenko (Zinčenko, 73), Konopljanka - Zozulja (Seleznjov, 66)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider