Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'naslijeđe' i dalje živi

Pogledajte ludu proslavu navijača nakon gola, Francuzi 'pokrali' Islanđane

Navijači Francuske imali su puno razloga za slavlje nakon što je reprezentacija izborila finale Europskog prvenstva...

Francuska reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva kojem je ujedno i domaćin nakon što je s 2:0 slavila protiv Njemačke. Polufinale je bilo igrano u Marseillu, no finale s Portugalom će se igrati u Parizu. Koliko su bili željni da im se reprezentacija vrati na finale u Pariz pokazali su navijači u glavnom gradu Francuske koji su utakmicu pratili u fanzoni.

Prilikom padanja pogodaka nastala je erupcija oduševljenja među navijačima, a sve je to zabilježila kamera iz zraka. Uistinu impresivne snimke mogu se vidjeti u nastavku teksta.

Recimo da je Francuska slavila protiv Njemačke dvama pogocima Antoinea Griezmanna koji je tresao mrežu aktualnog svjetskog prvaka u prvoj minuti sudačke nadoknade i 72.

Spomenimo i za kraj da su Francuzi 'ukrali' od Islanđana proslavu pobjeda nakon utakmice. Iako to nije službeno islandski način proslave uspjeha nego je povijest takvog navijanja puno 'kompliciranija', Island je bio posljednji koji ga je koristio na ovom Euru. Francuska je taj isti Island pobijedla s 5:2 u četvrtfinalu, a osim šanse da zaigra u polufinalu 'trikolori' su im oduzeli i navijanje!

Nakon pobjede igrači su se stali pred tribinu i zajedno s navijačima u ritmu pljeskali i uzvikivali "HU". Islanda više nema na Euru, no njihovo 'nasljedstvo' i dalje živi. Istu scenu mogli smo vidjeti i uoči početka utakmice, a tada su se u pljeskanje u "HU-kanje" uključili i njemački navijači.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider