Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'moramo biti konkurentniji'

Pogledajte sjajnu analizu današnje Hrvatske na Euru i one od prije četiri godine

Hrvatska i Španjolska večeras od 21:00 igraju za pobjednika skupine D Europskog prvenstva u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči ogleda Hrvatske i Španjolske u sklopu 3. kola skupine D Europskog prvenstva u Francuskoj novinar Nove TV Milan Stjelja analizirao je našu reprezentaciju danas i prije četiri godine kada smo također igrali s 'furijom' na Euru u utakmici za prolaz.

Hrvatska i Španjolska igrali su dosada pet utakmica i samo je jednom uspjela slaviti naša reprezentacija, davne 1994. godine. Jedna je utakmica završila bez pobjednika, dok Španjolci imaju tri pobjede. Jedna od tih pobjeda ostvarena je prije četiri godine na Euru u Poljskoj i Ukrajini, a tada je rezultat u vrlo izjednačenoj utakmici bio 1:0. Izbornik je tada bio Slaven Bilić, koji je tada imao samo četiri različita igrača u odnosu na današnju postavku s kojom barata Ante Čačić.

Stipe Pletikosa je tada bio na golu, Gordon Schildenfeld u obrani, Ognjen Vukojević na mjestu zadnjeg veznog, a Danijel Pranjić na lijevom krilu. Danas umjesto spomenutih igrača igraju Danijel Subašić (vratar), Milan Badelj, Ivan Perišić i Marcelo Brozović.

Prije četiri godine naša je momčad vrijedila otprilike 115 milijuna eura, a danas vrijedi 195 milijuna eura. Primjerice, prije četiri godine Ivan Rakitić vrijedio je osam milijuna eura u Sevilli, dok danas u Barceloni vrijedi 50 milijuna.

Prije četiri godine, kada Hrvatska nije imala takva imena s toliko međunarodnog iskustva, naši su bili 'tvrd orah' velikim Španjolcima, pa je za očekivati da bi u utorak trebali biti još konkurentniji. Pogotovo ukoliko budu zaigrali Luka Modrić i Mario Mandžukić.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider