Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
(pre)teške riječi

Nakon ovih riječi Benzema vjerojatno više nikad neće igrati za Francusku

Intervju Karima Benzeme madridskoj Marci uzburkao je duhove u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač europskog prvaka Reala iz Madrida Karim Benzema izjavio je kako nije pozvan u francuskog reprezentaciju za domaći EURO (10. lipnja - 10. srpnja) zbog svog alžirskog porijekla, a ne zato što se nalazi pod istragom zbog ucjenjivanja reprezentativnog kolege Mathieua Valbuene, što je bilo službeno objašnjenje.

"Rekli su kako ne mogu biti u reprezentaciji, ali pravno nisam osuđen pa bi samim time trebala vrijediti presumpcija nevinosti, dok sa sportske strane ne razumijem kako sam mogao biti izostavljen. Izbornik Deschamps je podlegao pritisku rasističkog dijela Francuske. Ne znam je li odluka o tome da me ne vodi na EURO samo njegova, jer dosada sam se dobro slagao i s njim, ali i s predsjednikom Saveza Le Graetom", rekao je Benzema za španjolski list Marcu.

Ranije ove godine francuski premijer Manuel Valls izjavio je kako Benzema zbog optužbi za ucjenjivanje ne bi smio biti pozvan u reprezentaciju, no legendarni francuski napadač Eric Cantona je prošlog tjedna optužio Deschampsa kako nije pozvao Benzemu i Hatema Ben Arfu zbog njihova sjevernoafričkog porijekla.

Deschamps je potom kazao kako će tužiti Cantonu zbog te izjave, dok se još nije oglasio nakon Benzeminog istupa.

No, predsjednik FFF-a Noel Le Graet je bio vrlo oštar prema Realovu napadaču.

"Mislim da se malo zanio, ali trebao bi biti pristojniji. Njegove riječi ne odgovaraju realnosti", kazao je Le Graet, a s njim se slaže i ministar sporta Thierry Braillard.

"Benzemini komentari su nepošteni i neprihvatljivi. Francuska reprezentacija izabrana je isključivo na tehničkim kriterijima i sposobnostima. U Savezu ne postoji nimalo rasizma", kazao je Braillard.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider