Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'povijest je ispisana'

Löw se nije mirio s rezultatom: Bili smo bolji u svemu, Griezmann: Nismo još gotovi

Francuska je izborila finale Europskog prvenstva nakon što je s 2:0 slavila protiv Njemačke u Marseilleu...

Oduševljenje i sreća u jednom taboru, razočaranje i tuga u drugom. Klasična slika nakon što se završi polufinale velikog natjecanja bilo kojeg sporta, pa tako i u nogometu. Francuska je slavila protiv Njemačke 2:0 i izborila finale Europskog prvenstva u kojem će igrati protiv Portugala. Antoine Griezmann bio je dvostruki strijelac u velikoj pobjedi 'trikolora' koji će ponovno imati priliku domoći se europske krune.

"Jako smo sretni. Možemo početi sanjati o 10. srpnju i finalu. No moramo ostati s obje noge na tlu jer još uvijek imamo tu jednu, najvažniju utakmicu za odigrati. Nadam se da ćemo istu igru ponoviti i u finalu", rekao je najbolji igrač susreta Antoine Griezmann koji je 'elf' načeo pogotkom u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela.

"Želio sam izvesti jedanaesterac u još jednoj velikoj utakmici. Kod drugog sam tražio pogrešku vratara. Lopta mi je pala pred noge i bio sam oduševljen", objasnio je sjajni francuski napadač.

Izbornik Njemačke Joachim Löw nije se mogao pomiriti s konačnim rezultatom utakmice.

"Bili smo bolji. Puno smo truda uložili, pokazali odličnu igru i bili smo dobri u duelima jedan na jedan. Nismo imali sreće što smo primili pogodak u posljednjim trenucima prvog poluvremena i to iz jedanaesterca. Imali smo nakon toga svoje šanse, no nismo zabili. Kada smo ispadali 2010. i 2012. godine druge su momčadi bile bolje od nas. Danas smo bili bili bolji u svemu osim konačnom rezultatu", rekao je izbornik Njemačke koji vjeruje da će trofej pobjednika u konačnici podići Franucska.

"Mislim da će slaviti Franuczi. Portugal me nije ničime impresionirao. Francuska ima jako dobru momčad, no još jednom ponavljam mi smo danas bili bolji".

Izbornik Francuske Didier Deschamps bio je svjestan što je njegova reprezentacija napravila u Marseilleu.

"Ponosni smo i sretni. Pobijedili smo najbolju momčad svijeta. Imali smo svojih problema u igri, ali nismo dozvolili da nas to spriječi u ostvarivanju našeg cilja. U drugom smo poluvremenu bili bolji, na kraju smo malo patili, ali smo pobijedili", rekao je bivši francuski reprezentativac.

"Ovo je pobjeda svih ovih igrača u koje vjerujem od samog početka. Ovo je njihova povijest! Igrao sam mnoga finala i znam kako se oni sad osjećaju. Predivno", zaključio je izbornik 'trikolora'.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider