Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čačić im je trebao reći

VIDEO Ako je istina da je HNS znao što se sprema, zašto su igrači bili šokirani?

Iz kampa Vatrenih u Deauvilleu javili su se u Dnevnik Nove TV Stipe Sladoljev i Ivica Medo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reporter Nove TV Stipe Sladoljev razgovarao je u Dnevniku Nove TV s novinarom GOL.hr-a Ivicom Medom.

Što se tiče stvari vezanih isključivo uz nogometnu izvedbu na terenu protiv Češke, pitanje je je li možda izbornik Ante Čačić pogriješio s tempom mijenjanja svojih igrača.

"Mislim da jest, 70 minuta igralo se jako dobro, međutim utakmica traje 90 minuta. Čačić je danas na press konferenciji rekao da nogomet nije igrica. Doista, nogomet je jedna nepredvidljiva igra, ali izbornik ju mora čitati i predviđati", naglasio je Ivica Medo.

'Zašto je uopće Čačić uvodio Kovačića?'

"Očigledan je bio fizički pad hrvatskih igrača u posljednjih 20-30 minuta. On je morao prije mijenjati, kasnio je, a kad je i uveo prvog igrača, Matea Kovačića, nije pogodio jer Kovačić nije odigrao kako se očekivalo. Na press konferenciji je Čačić rekao da Kovačić već duže vrijeme ne igra u Realu koliko se očekuje, drugim riječima da nije u formi. Postavlja se onda pitanje zašto ga je uvodio", rezonira Medo.

Ivica Medo

Tko je onda prvo rješenje za Modrićevu poziciju kad Luke nema?

"Mislim da je trebao vratiti Brozovića na tu poziciju, a Pjacu staviti na desno krilo. To je ono što se očekivalo i prije početka Eura da će biti ta postava, dakle ništa novo. Izbornik se odlučio za Kovačića iako on nije bio u kombinacijama šire sportske javnosti i medija, nitko nije očekivao da će on igrati."

Priča je bila i kako je zbog bakljade poremećena koncentracija. Stoje li tako zaista stvari?

"Evo čuli smo na press konferenciji kako je HNS sve znao, u 85. minuti bakljada, lokacija na stadionu, sve. Zašto su onda igrači bili šokirani? Izbornik je taj koji ih je morao pripremiti na sve solucije, ako se vodi ili gubi u toj situaciji. Čuli smo da su oni bili izuzetno šokirani. Kako? To baš nije objasnio", poentirao je Medo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider