Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
On je 'otkrio' Modrića

'Luka će odigrati veliku utakmicu, ali brine me jedna stvar'

Novinar GOL.hr-a Ivica Medo javlja s iz Lensa uoči utakmice Hrvatska – Portugal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U hotelu u kojem smo odsjeli u Lilleu naišli smo na Predraga Jurića i Zdenka Džidića, bivšeg igrača Veleža i Dinama te bivšeg čelnika mostarskog Zrinjskog, oca nogometaša Damira i Ivice Džidića, čovjeka koji je svojedobno doveo Luku Modrića u Mostar i jedan je od najzaslužnijih što je Modrić napravio svjetsku karijeru.

„Možemo mi sada pričati kako se u nogometu nikad ne zna, to je istina, ali Hrvatska je pokazala znatno više od Portugala. Iskreno govoreći, Hrvatska je najviše pokazala na cijelom turniru. Imamo sve argumente da vjerujemo kako ćemo pobijediti i otići daleko“, kaže Jurić.

„Slažem s 'Jukom', ali malo me plaši to što nas svi hvale, možda i previše. Uvijek je dobro imati jedan mali kamenčić u cipeli koji ćete podsjetiti da ostaneš na zemlji“, glasom pravog mudraca govori Džidić.

Jeste li se možda čuli s Modrićem?

„Inače se čujem, ali nisam ovih dana. Ne želim mu smetati. Mislim da će Luka odigrati veliku utakmicu. Vjerovao sam u njega kada gotovo nitko nije, kako neću sada. Bio je mali i slabašan, ali prepoznamo sam njegovu kvalitetu i karakter. Kad sam ga doveo u Zrinjski, mnogi su vrtjeli glavom. Ubrzo je cijeli Mostar shvatio o kakvom se igraču radi, brzo su ga zavoljeli“, priča nam Džidić i dodaje:

„Luka i Ivan Perišić. Njih dva bi mogli odlučiti. Sjećam se što mi je sin Ivica rekao dok je još igrao u Belgiji: 'Stari, vidjet ćeš jednog igrača koji će postati svjetska marka. Mislio je na Perišića. Tih godina gotovo svi današnji belgijski reprezentativci igrali su u Belgiji, a Perišić je izabran za najboljeg igrača lige. To puno govori“, zaključio je Džidić.

Prognoza?

„Nije važno kojim rezultatom, ali idemo u Marseille“, u glas su zaključili Jurić i Džidić.
 

Ivica Medo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider