Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'izbornikov salto mortale'

Osmorica sigurnih i trojica upitnih za Tursku! Mislite li da Čačić zna što radi?

Ante Čačić je poznat kao trener koji uvijek može iznenaditi...

Preostala su četiri dana do prve utakmice hrvatske reprezentacije na Euru protiv Turske. Još uvijek se sa sigurnošću ne zna koju će postavu izbornik Ante Čačić izvesti na travnjak Parka prinčeva. Pretpostavlja se da su osmorica gotovo sigurni, ako u međuvremenu ne dođe do ozljeda: Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Modrić, Rakitić, Perišić i Mandžukić.

Pod upitnikom su tri mjesta: lijevi bek, desno krilo i jedan veznjak. Hoće li od prve minute krenuti Ivan Strinić ili Šime Vrsaljko, Milan Badelj ili Marcelo Brozović, Marko Pjaca ili Brozović, pitanje je za milijun dolara?

Čačić je poznat kao trener koji uvijek može iznenaditi. Doista ga je teško pročitati. Dok je bio na klupi Dinama nikada nije izveo istih jedanaest igrača.

Izbornik je sa Strinićem napravio "salto mortale" u manje od mjesec dana. Od gotovo prekriženog postao je izgledan kandidat za udarnu postavu. Taj potez sa sobom vuče još veći zaokret u taktičkom smislu, jer nije isto kada se igra s klasičnim lijevim bekom i bez njega. To je kao nebo i zemlja.

Ivica Medo

Čačić je, čini se, u malom vremensku razmaku odustao od nekih ideja koje su se činile zajamčenima. Takve drastične promjene razmišljanja sugeriraju da je prilično nesiguran u implementaciji taktičkog plana.

Ne znam zašto je, ako jest, odustao od inicijalnih ideja, odnosno pod čijim utjecajem, ali ostaje pitanje je li Čačić baš u potpunosti mogao promijeniti mišljenje?

Iako se u ovom trenutku čini da će Strinić krenuti od prve minute, nije nemoguće da izbornik staru ideju postavljanja Vrsaljka na lijevu stranu još uvijek drži u rukavu kao veliko iznenađenje za Fatiha Terima.

Pomalo iznenađujuće forsiranje Milana Badelja na posljednjim treninzima i pripremnim utakmicama govori da će on biti u početnoj postavi protiv Turaka. Neki treninzi otkrivaju da bi se mogla dogoditi i promjena na desnom krilu, odnosno da će Brozović zamijeniti do neki dan sigurnog Pjacu. No, možda je sve to bacanje prašine u oči turskom izborniku.

Kako rekosmo, Čačić nas je na klupi Dinama uspio iznenaditi i kada smo svi skupa mislili da je to gotovo nemoguće. Možda Čačić već duže vrijeme nema nikakvih dilema, no to nismo mogli razaznati iz njegovih poteza i izjava. A možda mu je baš to bila namjera, da ostavi potpuno otvorenim sve opcije, a da je zapravo već sve odavno odlučio. Toplo se nadamo da zna što radi.

Golmanija

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider