Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivica Medo iz Francuske

VIDEO 'Najveći treneri mijenjaju kada se pobjeđuje, a Čačić sada treba pokazati što zna'

U Dnevniku Nove TV gostovao je kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo, koji prati hrvatsku reprezentaciju na Euru u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Medo je u Francuskoj na svom četvrtom velikom nogometnom natjecanju, reprezentaciju prati pozorno i dugo. Ivice, osporavani Ante Čačić položio je svoj prvi pravi ispit kao izbornik, sve do ovoga sinoć bilo je teško išta zaključivati. Je li Čačić raspršio neke sumnje oko svojih kompetencija?

''Dakako, bilo je velikih sumnji. Mnogi su sumnjali i još uvijek sumnjaju, ali mora se reći da je Čačić dobro apsolvirao ovu prvu utakmicu, pogodio je postavu i taktiku. Hrvatska je odigrala vrlo dobro, posebice zato što je to prva utakmica na turniru i, naravno, zasluge idu izborniku, kao što je to slučaj kad se ne odigra dobro. Sad slijedi drugi krug i najteži ispit - druga utakmica. Češka dolazi i pitanje je hoće li doći do promjena u momčadi. Najveći treneri mijenjaju kada se pobjeđuje, a ne kada se gubi i sada Čačić treba pokazati koliko je doista dobar'', rekao je Ivica Medo koji se svakog dana javlja s najnovijim informacijama iz kampa reprezentacije te nastavio:

''Postoje igrači koje treba zamijeniti u utakmici protiv Češke. Posebice zato što Hrvatska cilja na visok plasman, a ne može se s 11 igrača otići do kraja a da se ne uvedu novi igrači. Sljedeća utakmica je jako bitna, možda i krucijalna za fazu natjecanja koja dolazi.''

Ivica Medo

UEFA je danas pokrenula postupak protiv hrvatskog i turskog nogometnog saveza, jednima i drugima zbog pirotehnike, ali našem savezu dodatno zbog utrčavanja jednog navijača u teren. Zašto ne kazne njega ili organizatore, a ne savez?

''Sigurno da je tu organizator više kriv nego HNS, to je jasna stvar. Zaštitari su trebali reagirati i zaustaviti tog čovjeka koji je uletio u teren. Međutim, UEFA radi preventivno. Savezi trebaju edukacijski djelovati na svoje navijače i zato postoji kazna. Međutim, ako i dođe do kazne, ona sigurno neće biti velika. Vjerojatno će biti novčana kazna koja za HNS neće predstavljati veliki teret.

Ovo ti je četvrto prvenstvo. Je li te što iznenadilo, ugodno ili neugodno? Meni se čini da je organizacija stroga, ali ima rupa?

''Možda su me najviše iznenadile cijene, ipak smo očekivali nešto manje. Organizacija u samom kampu je odlična. Pogotovo sigurnost. To doista funkcionira kao švicarski sat i vidi se da to rade vrhunski profesionalci. U organizaciji oko stadiona ima dosta konfuzije, ali turnir je tek počeo i vjerojatno će se domaćini malo uigrati. Francuzi jesu ležerni kao nacija, to se vidi, ima malo konfuzije s akreditacijama, ali ništa strašno'', zaključio je Ivica Medo.

Hoće li Hrvatska pobijediti i Češku?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider