Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludnica na tribinama

FOTO Bravo i za navijače: Čudesna atmosfera protiv Španjolske

Usprkos najavama o mogućim novim neredima hrvatskih huligana, utakmica između Hrvatske i Španjolske u Bordeauxu protekla je u sjajnom raspoloženju.

Hrvatski navijači položili su ispit u Bordeauxu. Popunili su tribine u dresovima s crveno-bijelim kvadratićima i stvorili atmosferu dostojnu Europskog prvenstva. Unatoč neredima koji su se dogodili na utakmici između Hrvatske i Češke prošloga tjedna i unatoč najavama novih nereda, hrvatski navijači pokazali su se u pravom svjetlu. Pozitivno raspoloženje trajalo je tijekom cijelog dana, uoči utakmice na ulicama Bordeauxa i kasnije na samom stadionu.

Podrška u pobjedi Hrvatske protiv Španjolske bila je sjajna, baš kao i protiv Turske u Parizu, te veći dio utakmice protiv Češke u Saint Etienneu. Ovoga puta nije bilo pirotrehnike, niti incidenata na tribinama, tek jedan 'topovski udar' nakon što je Nikola Kalinić izjednačio u 45. minuti.

Kada je Ivan Perišić zabio za 2-1 na tribinama je nastala 'ludnica' bez ijednog incidenta. Pjevalo se i slavilo osvajanje prvog mjesta u skupini i prolaz u osminu finala.

Jedina 'gužva' na tribini s hrvatskim navijačima nastala je u 30. minuti, ne zbog divljanja huligana, već jer je jednom navijaču pozlilo, pa je iznesen na nosilima sa stadiona.

Koliko može ova Hrvatska?

Ukupno glasova:

Čini se kako je UEFA ovoga puta ozbiljno shvatila prijetnje o mogućem novom prekidu. Premda je i do sada policija bila na svakom koraku, bojazan oko novih nereda očito je natjerala i Francuze da ozbiljnije shvate svoje propuste u organizaciji utakmice Hrvatska - Češka. Dio francuskih stručnjaka za sigurnost bio je zgrožen činjenicom da su hrvatski navijači na stadion unijeli toliko baklji i topovski udar.

UEFA je u Bordeaux poslala svog 'prvog sigurnjaka' kako bi provjerio funkcioniraju li sve službe. Oko stadiona je bilo neobično puno specijalne policije. Postrožena je i kontrola na ulazima za novinare, ali i na ulazima za gledatelje, posebice na ulazima ispred tribine s našim navijačima.

Policija je svoje ljude imala na i tribini među hrvatskim navijačima, posebice nakon što je objavljeno da huligani pripremaju novi napad, ovoga puta na nizozemskog suca Bjorna Kuipersa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider