Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Želimo li biti iskreni?'

Reagirao i Hajduk: Je li bakljada problem ili samo posljedica ignoriranja problema?

Na Poljudu su neugodno iznenađeni što se Hajduk neizravno dovodi u kontekst nereda u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Torcida reagirala na prozivanja od strane HNS-a da su oni odgovorni i organizatori nereda u Saint-Etienneu, priopćenjem se oglasio Hajduk.

Klub s Poljuda osudio je nasilje koje se dogodio i poslao javnosti nekoliko poruka.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja i neprimjerenog ponašanja na sportskim borilištima i izvan njih. Istovremeno, ukazivao je i ukazivat će i dalje, bez iznimki, na nepravilnosti, nezakonitosti i netransparentnosti. Tražit će demokratičnost i ravnopravnost za sve aktere u nogometu. Služit će se pri tome isključivo legalnim načinima kao što je to i do sada zajedno sa svojim navijačima činio.

Reakcija javnosti nakon posljednjih događanja u Francuskoj, ružnih scena s dvoboja reprezentacija Hrvatske i Češke, bila je burna. Nažalost, pojedinci takvu situaciju koriste i za obračune iz nekih drugih sfera. Kao prema nekom unaprijed zacrtanom scenariju lijepe etikete krivnje onima koji se bore upravo za – provođenje zakona. 

Čak se otišlo i toliko daleko da je u kontekst događaja s navedene utakmice izravno dovedena i organizirana skupina navijača Hajduka. Neizravno, što je posebno apsurdno, i HNK Hajduk. Društvu iscrpljenom svakodnevnim aferama, usred još jednog u nizu neprimjerenih događaja oko reprezentacije, servirale su se – posljedice. Mnogi su posegnuli, onako vrući, pa zagrizli…

Stoga se sada, kad su se barem malo glave ohladile, upitajmo jesmo li spremni pogledati se i zapitati u kakvu smo se situaciju mi kao cjelokupno društvo doveli? Što se dogodilo između Francuske 1998. i Francuske 2016.? Gdje se zakazalo u tih 18 godina? Od onakvog zajedništva i ponosa do ovoga što imamo danas. 

Kako se osjećamo kao društvo u kojem se proziva one koji pozivaju na poštivanje zakona? Aktualnog Zakona o sportu, primjerice… Je li bakljada iz Saint-Etienna problem ili ipak samo posljedica ignoriranja problema?

Do odgovora nije teško doći, pitanje je samo želimo li biti toliko iskreni. Barem sami prema sebi, za početak", stoji u priopćenju Hajduka.

Raspored, rezultati i tablice
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider