Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'svaka čast luki i mateu'

Šifo i Šime najavili bolju Hrvatsku: 'Bili smo umorni'

Gordon Schildenfeld i Šime Vrsaljko najavili su nastavak priprema u Hrvatskoj.

Hrvatska nogometna reprezentacija, uz priključivanje nekolicine nositelja igre, u Rovinju je nastavila s pripremama za Euro 2016. Nakon jutarnjeg treninga u mix zoni medijima su bili dostupni braniči Gordon Schildenfeld i Šime Vrsaljko.

"Sve je u Sv. Martinu na Muri dobro prošlo, sad ulazimo u zadnju fazu. Atmosfera nam nikada nije bila problem, uvijek smo imali fantastične momke i karakterne igrače. Pokušavamo ukomponirati treninge i druženja da nam svima bude bolje", rekao je Šifo.

Mnogi su navijači ostali razočarani mršavom pobjedom i slabom igrom protiv Moldavije.

"Noge su nam u Koprivnici bile jako teške, već će u sljedećoj utakmici biti bolje, poslije lakših treninga te taktičkog uigravanja. Susret s Moldovijom imao je svoju svrhu, pobijedili smo i to je to", smatra Schildenfeld.

Hrvatska igra u teškoj skupini na Euru, ali prolazak u osminu finala je imperativ.

"Skupina je jako teška, možemo napraviti nešto samo ako budemo pravi. Svi očekuju taj iskorak, da prođemo u drugi krug i pokažemo koliko možemo."

Hrvatskoj će se ovog tjedna priključiti i europski prvaci, Luka Modrić i Mateo Kovačić.

"Svi ćemo to proslaviti nekom večerom i druženjem. Svaka im čast, to je veliko priznanje za svakog igrača, a Real Madrid je pokazao da je na vrhu, tamo gdje treba biti", zaključio je Schildenfeld.

Legendarnih11

Uoči sljedeće prijateljske utakmice, ove subote u Rijeci protiv San Marina, dojmove je sažeo i Šime Vrsaljko.

"Pokušat ćemo što bolje odraditi treninge, kao i u Sv. Martinu na Muri, te iskoristiti ovih četiri do pet dana za uigravanje. Što se tiče izbora igrača za zadnju liniju, slijedimo izbornika na treninzima i on će odlučiti o najboljem rješenju".

Zadranin žali što protiv Moldavije nije ušlo više lopti u gol slabašnog protivnika.

"Protiv Moldavije smo dobro ušli u utakmicu, stvorili dosta šansi, ali mogli smo ih više i zabiti. To treba pripisati umoru jer smo naporno trenirali, a bit ćemo svježiji i bit će bolje. Svi su naši protivnici dobre reprezentacije, danas se za nikoga ne može reći da je lagan protivnik. Moramo se usredotočiti na sebe i svoj rad te pokušati napraviti što bolji rezultat", najavio je Vrsaljko.

Branič Sassuola gotovo sigurno ovog ljeta napušta klub. Španjolski mediji raspisali su se kako je s Atleticom praktički sve riješio.

"Svjestan sam situacije, no isključivo sam koncentriran na reprezentaciju i želim razgovarati samo o tome", jasan je bio reprezentativni bek.

Ante Čačić do utorka u ponoć mora poslati popis 23 nogometaša na koje računa za Euro, a u subotu na Rujevici Hrvatska igra posljednju pripremnu utakmicu, protiv jedne od najslabijih ekipa na svijetu – San Marina.

Tko po vama ne bi trebao biti među 23 putnika na Euro?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider