Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ma bravo majstore!

Fenomenalan gol Bilićeva asa, Francuska slavila na startu Eura!

Najbolji igrač West Hama spriječio je iznenađenje u prvoj utakmici Europskog prvenstva.

U prvoj utakmici Eura Francuska je pobijedila Rumunjsku 2:1 i pobjedom otvorila natjecanje od kojeg mnogo očekuje. Europsko prvenstvo otvoreno je uoči ovog ogleda, ceremonijom koja je trajala 10-ak minuta.

Junak francuske pobjede bio je Dimitri Payet koji je u 89. minuti fantastičnim golom donio sva tri boda Tricolorima, a prethodno je i asistirao Olivieru Giroudu za vodeći pogodak.

Pred 80.000 gledatelja na ispunjenom Stade de Franceu Francuzi su poveli u 57. minuti pogotkom Oliviera Girouda koji je glavom svladao rumunjskog vratara Tatarusanua nakon ubačaja Payeta s desne strane.

Raspored, rezultati i tablice

Rumunji su do izjednačenja došli u 65. minuti kad je Bogdan Stancu realizirao kazneni udarac koji dosuđen zbog prekršaja koji je učinio Patrice Evra na Nicolaeu Stanciuu.

Majstorija Payeta za veliko olakšanje domaćinima

Minute su dijelile Rumunjsku od iznenađenja, imali su neriješen rezultat i veliki bod sve do 89. minute kada je Payet ponovno demonstrirao klasu. N'Golo Kante ga je pronašao na 18-19 metara od rumunjskog gola, a najbolji igrač West Hama nije oklijevao nego se brzo namjestio na ljevicu i opalio, silovito i neobranjivo za Tatarusanua.

Ivica Medo

Što se tiče ostalih zbivanja koje treba istaknuti, Rumunji su hrabro otvorili utakmicu i već u četvrtoj minuti su mogli povesti, ali je francuski vratar i kapetan Hugo Lloris fenomenalno obranio šut Stancua s dva metra poslije kornera. Stancu je zaprijetio i u trećoj minuti drugog poluvremena, ali je njegov volej završio pokraj gola iz ponajbolje šanse na utakmici.

Antoine Griezmann, uoči turnira označavan kao udarni napadač Francuske, bio je indisponiran, a najbliže golu bio je u 14. minuti kada je glavom s tri-četiri metra pogodio stativu.

Dodajmo kako će u prvom kolu skupine A snage u Lensu odmjeriti Albanija i Švicarska ove subote s početkom u 15:00.

FRANCUSKA - RUMUNJSKA 0:0

Saint-Denis. Stade de France, gledatelja: 80.000. Sudac: Viktor Kassai (Mađarska).

Strijelci: 1:0 Giroud (57), 1:1 Stancu (65 - 11m), 2:1 Payet (89)

Žuti kartoni: Giroud / Chiriches, Rat, Popa

Crveni kartoni: -

FRANCUSKA (4-3-3): Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Pogba (od 77. Martial), Kante, Matuidi - Griezmann (od 66. Coman), Giroud, Payet (od 90. Sissoko)

RUMUNJSKA (4-2-3-1): Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Hoban, Pintilii - Popa (od 82. Torje), Stanciu (od 72. Chipciu), Stancu - Andone (od 61. Alibec)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider