Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strah od novih nereda

Francuska pokrenula antihuligansku operaciju: Dosta je bilo, Rusi 'lete van'

Francuska policija je odlučila izbaciti iz zemlje 29 ruskih navijača za koje vjeruje da su bili uključeni u brutalne nerede prije par dana u Marseilleu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska je policija u utorak pokrenula antihuligansku operaciju u gradu Mandelieu blizu Cannesa nakon što je identificirala 29 ruskih navijača osumnjičenih da su sudjelovali u neredima koji su se događali prije, za vrijeme i poslije utakmice između Rusije i Engleske u Marseillu. Oni se nalaze u prihvatnom centru na francuskoj granici i bit će izbačeni iz zemlje.

"Ruski navijači koji su provjeravani u utorak na jugu Francuske bit će protjerani iz zemlje jer se pretpostavlja da predstavljaju prijetnju javnom redu i miru nakon incidenata koji su se dogodili u subotu na margini susreta Rusija-Engleska", priopćila je francuska policija.

Također se oglasio i francuski premijer Manuel Valls koji je potvrdio da će neki navijači biti izbačeni iz Francuske nakon nasilnih nereda koji su se dogodili na početku Europskog prvenstva u nogometu.

"Neki će navijači biti deportirani jer neki ljudi ne mogu ostati na našem nacionalnom teritoriju", kazao je Valls.

Osim toga, francuska je policija zaustavila danas organiziranu skupinu ruskih navijača na ulazu u grad Lille, gdje bi ruska reprezentacija trebala odigrati drugu utakmicu u skupini B protiv Slovačke.

Ruski i engleski huligani potukli su se i izazvali nerede u luci u Marseillu prije i za vrijeme utakmice, a nasilje je nastavljeno na stadionu Velodromeu. Nakon nereda, u kojima je ozlijeđeno 35 osoba, 20 ih je uhićeno UEFA je zaprijetila ruskoj i engleskoj reprezentaciji izbacivanjem s prvenstva ako se nastave neredi njihovih navijača. .

Jučer je francuski sud dosudio devet zatvorskih kazni i jednu uvjetnu kaznu za deset sudionika nereda od kojih je šest Britanaca, tri Francuza i jednog Austrijanca. Zanimljivo je da nije uhićen ni jedan ruski navijač iako su oni bili glavni izazivači nereda i bili su dobro organizirani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider