Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Vrlo snažna ekipa'

Terim nahvalio Hrvatsku: Možete jako daleko!

Turski izbornik pošteno je nakon poraza čestitao boljima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turska pod vodstvom Fatiha Terima nije uspjela, za razliku od onog bečkog četvrtfinala Eura 2008., pomrsiti račune Hrvatskoj.

"Naši najbolji igrači Arda Turan i Hakan Calhanoglu nisu odigrali onako kako znaju, ali to se događa. Da su bili na svojoj uobičajenoj razini, tada bismo ostvarili bolji rezultat. Imali smo veliku priliku da povedemo. Da se to dogodilo, možda bi bilo drukčije", izjavio je Terim poslije utakmice aludirajući na situaciju iz 29. minute kada je Ozan Tufan s pet-šest metara potpuno neometan pucao glavom, ali je njegov udarac obranio Danijel Subašić.

Izbornik Turske dao je veliki kompliment našoj reprezentaciji.

"Igrali smo protiv jako snažne ekipe. Ako Hrvatska prođe skupinu, može otići jako daleko na ovom Europskom prvenstvu. Mi moramo odigrati puno bolje u iduće dvije utakmice."

Turski mediji: Hrvatska ima Modrića koji je nevjerojatan

Razmišljanja slična Terimovima mogu se pročitati i u turskim medijima, posebno vezano uz partiju njihove reprezentacije. U svojim komentarima su bili puno oštriji od izbornika.

Ivica Medo

"Loša igra, u obrani nismo dobro zatvarali, a što se tiče napada, Cenk Tosun nije igrač za reprezentaciju. U drugom poluvremenu zaprijetili smo tek na kraju, Hrvatska je bila bolja", piše En Son Haber koji donosi i izjavu turskog kapetana Arde Turana:

"Ispričavam se turskom narodu. Dobro smo se borili, ali nije išlo. Možemo promijeniti stvari na bolje, moramo se oporaviti. Čeka nas Španjolska koja je težak protivnik, ali i dalje imamo priliku kvalificirati se. Žao nam je, valjda ćemo nadoknaditi ove bodove."

Internet Haber također u prvi plan gura razliku u kvaliteti između Hrvatske i Turske.

"Kao da u igri naše reprezentacije nije bilo ciljeva... Još smo dobro i prošli s obzirom na brojne prilike koje su Hrvati imali u drugom poluvremenu."

Raspored, rezultati i tablice

"U odnosu na generalnu probu sa Slovenijom Terim je napravio samo jednu izmjenu, umjesto Yilmaza je dao priliku Tosunu koji to nije opravdao. Hrvatska ima Modrića koji je nevjerojatno talentiran i pametan, on je elegantan i spretan, opet je režirao dobru igru svoje momčadi kao što to radi u Realu. Tu su i Rakitić, Mandžukić i neumorni Srna koji s 34 godine ima nevjerojatno puno energije... Ovaj poraz je više nego dovoljan da bude upozorenje za nastavak natjecanja", piše Milliyet.

Evo što u osvrtu na utakmicu piše Zaman.

"Nismo uspjeli zaustaviti Modrića. Imali smo nekoliko lijepih poteza u sredini terena u prvom dijelu, ali Turan i Tosun se nisu mogli sastati s loptom. Imali smo velikih problema u obrani, preko krila je Hrvatska vrlo učinkovito prodirala", pišu Turci.

Kako ste doživjeli pobjedu protiv Turske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider