Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
'to još nisam doživio'

Doktor otkrio dramu iz svlačionice: 'Ćorluki je krv liptala iz glave'

Jedan od trenutaka o kojima će se pričati nakon Eura je i razbijena glava Vedrana Ćorluke

Vedran Ćorluka i njegova razbijena glava postali su dan nakon pobjede nad Turskom pravi internetski hit. I u našoj rubrici Ofsajder nasmijali smo se kako je Čarli izgledao nakon utakmice.

Doktor Boris Nemec, koji je odradio tko zna koliko utakmica u karijeri, oduševljen je Ćorlukom i njegovom voljom.

''Nikada u karijeri nešto slično nisam doživio, vidio sam svega u ovom poslu, ali ovo je bilo nešto nevjerojatno. Tko zna koliko puta sam previjao, nagledao se svakojakih ozljeda, intervencija kakve ne možete ni zamisliti, ali da jednog igrača četiri puta obrađujem na jednoj utakmici, to još nisam doživio'', rekao je dr. Nemec.

Prava drama događala se u svlačionici. Krv je liptala iz Ćorlukine glave, a dr. Zoran Bahtijarević odmah je počeo šivanje. Tri šava, sve je trajalo desetak minuta, Ante Čačić je odahnuo, Ćorluka je bio spreman za igru. Međutim, svako malo naša medicinska ekipa morala je na teren pružati pomoć Ćorluki.

''Znali smo da će biti tako, jer tamo gdje mu je glava pukla, a šav je bio centimetar-dva, ima puno krvnih žilica. Krv se nakupljala, a pri svakom udarcu glavom taj hematom bi probio gazu, pa je Ćorluka svako malo bio obliven krvlju. Da mu je bila rasječena arkada, ne bi bilo nikakvih problema. Nismo mogli ništa drugo nego biti spremni za mijenjanje gaza i zavoja. To smo i radili. Jedina opcija po kojoj ne bi bilo krvarenja bila je da ga zamotamo ispod brade, tako bismo fiksirali to mjesto, ali onda Vedran sigurno ne bi mogao igrati'', kaže dr. Nemec.

Pri četvrtoj intervenciji činilo se da je Ćorluki pozlilo. Toliko se krvi razlilo...

''Ma kakvi, on je bio odlučan igrati, nije želio vani. Međutim, pred kraj kad sam vidio da stalno moramo intervenirati, signalizirao sam Čačiću da mijenja Ćorluku. Nije registrirao, zvao sam ga, vidio sam da me krajičkom oka vidi, ali okrenuo je glavu. Želio je imati Ćorluku u igri. Srećom, blizu je bio kraj utakmice, zavoji su izdržali još desetak minuta'', kazao je dr. Nemec.

 

Raspored, rezultati i tablice
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider