Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tome se nisu nadali

Šokirani Del Bosque: Svi smo krivi, u svlačionici je bila neviđena tišina

Premda je i prije početka utakmice protiv Španjolske osigurala plasman u osminu finala Eura, Hrvatska je pobjedom protiv Furije osvojila prvo mjesto u skupini D i sada ima otvoreni put do polufinala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska je povela golom Alvara Morate u 7. minuti, na 1-1 poravnao je Nikola Kalinić u 45., da bi pobjedu za prvo mjesto Hrvatskoj osigurao Ivan Perišić u 87. minuti. Usto je u 72. minuti Danijel Subašić obranio 11-erac Sergiju Ramosu.

"Imali smo svoje prilike da prelomimo utakmicu, no na kraju smo izgubili. Sada moramo 'plesati' s favoritima ovog Eura. No, ako želimo biti prvaci moramo pobijediti najbolje. Okrećemo se budućim utakmicama i idemo dalje po obranu naslova prvaka", rekao je Ramos.

"Ovo je zbilja neočekivan poraz. Kontrolirali smo utakmicu, dominirali veći dio, ali smo loše odigrali u obrani. Možda smo stajali previsoko u obrani u drugom dijelu, ali to je naš stil igre. No, nismo dobro čuvali loptu, nije da krivim igrače, oni su odlično odradili prve dvije utakmice, svi smo krivi. Protiv Hrvatske smo propustili priliku da budemo prvaci skupine, imali smo i penal, imali smo sve, a izgubili smo. U svlačionici je bila neviđena tišina. Sada moramo na Italiju i tome se nismo nadali. No, to je nogomet i nema nam druge nego izbaciti Talijane u osminu finala", izjavio je španjolski izbornik Vicente del Bosque.

Šokirani su ostali i španjolski mediji, koji su kod jedanaesterca Ramosa već počeli slaviti prvo mjesto.

Hrvatska je natjecanje u skupini osvojila prvo mjesto sa sedam bodova, Španjolska je druga sa šest, Turska, koja je sa 2-0 (1-0) u Lensu svladala Češku, je treća s tri boda, dok je Češka ostala posljednja s jednim bodom.

Hrvatska će tako u osmini finala igrati u subotu u 21 sat u Lensu protiv jedne od trećeplasiranih reprezentacija iz skupine B, E ili F.

benGOLka

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider