Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pohvalio pozitivnu atmosferu

Davor Šuker: Cilj na Euru je proći skupinu

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je u utorak prisustvovao potpisivanju sponzorskog ugovora između HNS-a i Favbet grupacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naš cilj na Europskom prvenstvu je proći skupinu, a onda je sve moguće, kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker nakon potpisivanja sponzorskog ugovora između HNS-a i Favbet grupacije.

Šuker je naglasio kako je atmosfera u reprezentaciju pozitivna, ali i dodao kako hrvatska vrsta svoju kvalitetu treba pokazati na terenu.

"Na papiru je jedno, ali to treba pokazati na terenu. Nadam se pozitivnom rezultatu na otvaranju EP-a protiv Turske", dodao je Šuker.

Predsjednik HNS-a je pohvalio i pozitivnu atmosferu koja prati reprezentaciju na pripremama za skorašnji EURO.

"Atmosfera u Međimurju, u Koprivnici, u Istri je sjajna. Hvala navijačima na podršci", naglasio je Šuker, kazavši kako će se Vatreni vratiti u taj dio Hrvatske odigrati poneku prijateljsku utakmicu za vrijeme kvalifikacija za SP u Rusiji 2018.

Šuker se osvrnuo i na nedavnu kaznu koju je HNS dobio zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske u ožujku.

HNS je kažnjen sa 150.000 švicarskih franaka, a reprezentacija će dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za SP 2018. protiv Turske 5. rujna i Islanda 12. rujna, igrati bez gledatelja.

"Kazna je drastična, a nakon što dobijemo izvješće i vidimo zašto smo kažnjeni, žalit ćemo se", rekao je Šuker, još jednom naglasivši kako FIFA i UEFA imaju nultu stopu tolerancije na sve oblike diskriminacije i netrpeljivosti.

Šuker je kazao kako obje organizacije imaju tzv '1-2-3' sustav kažnjavanja.

"Prva kazna je 50,000 švicarskih franaka i zatvaranje jednog dijela stadiona, druga kazna je 100,000 franaka i zatvaranje stadiona, a treća oduzimanje bodova i izbacivanje iz natjecanja", pojasnio je Šuker.

HNS i kladioničarska kompanija Favbet potpisali su ugovor na četiri godine, a financijski detalji ostali su poslovna tajna.

Na pitanje bi li se kladio da će Vatreni stići do finala, Šuker je poručio kako se ne kladi.

"Ne kladim se na utakmice, vodeći ljudi iz nogometa ne bi se smjeli kladiti. Zato gledam utakmice i uživam."

Ugovor između HNS-a i Favbet grupacije potpisali su Šuker i generalni direktor Favbeta Andrii Matiukha.

"Hrvatska reprezentacija je prepoznata u Europi i svijetu. Hrvati vole nogomet i sve povezano s nogometom. Ponosni smo zbog ove suradnje i nadam se uspjehu na obje strane", rekao je Matiukha.

Šuker je naglasio da su strani ulagači prepoznali sve što hrvatski sport i nogomet mogu pridonijeti njihovom poslovanju, dodavši kako je nezadovoljan raspodjelom novca koji se od kladionica vrati u hrvatski sport.

"Kladionice godišnje donose Hrvatskoj zaradu od oko milijardu kuna. Nezadovoljni smo koliko se vrati u sport", naglasio je predsjednik HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider