Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
3% populacije - na stadionu

VIDEO Ljepšeg od toga nema: Islandska proslava koja je obišla svijet

Nogometaši Islanda napravili su najveću senzaciju Eura nakon što su u Nici u susretu osmine finala pobijedili Englesku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Island je nastavio iznenađivati, nakon što nije izgubio niti jednu utakmicu u skupini, u prvoj utakmici u nokaut fazi šokirao je Englesku i slavio nakon preokreta. Posljednji sučev zvižduk bio je znak da proslava može početi.

Igrači i navijači slavili su zajedno nakon utakmice. Sinkroniziranim pljeskanjem i vikinškim pokličima obilježili su najveću pobjedu u svojoj povijesti. Veselo je bilo i u Reykjaviku, gdje su navijači također obilježili povijesni trijumf svoje reprezentacije.

Skoro 10 tisuća Islanđana na stadionu praktički je 3% cijele populacije Islanda, pa je ovo prvi put da se tako nešto događa na velikom natjecanju.

Islanđani su oduševili mnoge diljem Europe, a sinergija između navijača i igrača pobrala je simpatije nogometnog puka,kao i 'nabrijani' komentator. Njihova bajka zasluženo ide dalje, a novu priliku za iznenađenje imat će u nedjelju protiv domaćina Francuske.

Raspored, rezultati i tablice

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider