Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
luka na treningu

Čačićeva igra skrivača s Modrićem: Pet mogućih promjena za Španjolsku

Mario Mandžukić nije se pojavio na treningu, dok je Luka Modrić stajao uz ogradu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija upravo odrađuje posljednji trening uoči okršaja sa Španjolskom u Bordeauxu. Zbog lošeg stanja travnjaka na novom stadionu Matmut Atlantiqueu trening je premješten na stari Chaban-Delmas.

Luka Modrić pojavio se na trening, ali otvoreni dio treninga proveo je uz ogradu i nije trenirao s ostatkom momčadi. Mario Mandžukić ostao je u hotelu pa se može pretpostaviti da će ga izbornik Ante Čačić poštedjeti za utakmicu sa Španjolskom te da će priliku pružiti Nikoli Kaliniću ili Andreju Kramariću.

Koliko se moglo vidjeti za vrijeme otvorenog treninga, Modrić se normalno kretao, izgledao je sasvim fit. Možda se priključio treningu kada su novinari otišli, no opet to ne znači da će sutra istrčati u početnoj postavi.

Izbornik je na današnjoj press-konferenciji po običaju bio zagonetan i kontradiktoran. Nakon što je rekao da Hrvatska neće kalkulirati, već u drugoj rečenici je naznačio da ćemo vidjeti Hrvatsku koja dolazi, što bi trebalo značiti da će priliku dobiti neki drugi igrači.

Ivica Medo

Na posljednjem treningu u Deauvilleu Čačić je osmorici igrača iz udarne postave za Tursku i Češku priključio mlađahnog Antu Ćorića. Današnja Čačićeva izjava na tragu je pretpostavke da bi mladi Dinamov veznjak možda mogao krenuti od prve minute ili barem ući u drugom poluvremenu.

Logično bi bilo zaključiti da Modrić neće igrati, ako je doista osjetio tako snažno zatezanje mišića i zbog toga izašao na utakmici s Češkom.

Logičnim se čini i izostavljanje Vedrana Ćorluke, koji ima problema s posjekotinom na glavi i možda bi bilo najmudrije da propusti utakmicu kako bi rana zacijelila te kako bi bio spreman za osminu finala. U tom slučaju zamijenio bi ga Gordon Schildenfeld. Možda će Čačić konačno iskušati Šimu Vrsaljka na lijevoj bočnoj strani, a Marka Pjacu na desnom krilu.

Ako bi od prve minute zaigrali Kalinić, Ćorić, Pjaca, Schildenfeld i Vrsaljko, onda najvjerojatnije u momčadi ne bi bilo Mandžukića, Modrića, Brozovića, Strinića i Ćorluke.

Doista je teško reći za koju će se kombinaciju Čačić odlučiti. Sve su opcije otvoreno. Kada je on u pitanju, sve je moguće.

Raspored, rezultati i tablice
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider