Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Čačić napao sve redom i zaboravio jednu 'sitnicu': S ovim igračima to se zove NEUSPJEH!

Čačić kao da je čekao povoljan trenutak da napadne i izbaci sve frustracije iz sebe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Moj obračun s njima", tako je glasio radni naslov posljednje press-konferencije hrvatskog izbornika Ante Čačića na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

'Ucviljena' ili ako želite, frustrirajuća tirada trajala je dvadesetak minuta, sijevali su napadi i optužbe na novinare, na kraju je bilo i suza.

I sve bi to bilo OK da je Čačić osvojio medalju na Euru, da nas je napao kao pobjednik, no izbornik je zaboravio jednu 'sitnicu' - da je s reprezentacijom koja je, kako je sam rekao, izašla iz sjene Vatrenih, osvojio poziciju između devetog i šesnaestog mjesta. Dakle, ni drvenu, a kamoli medalju od plemenite kovine.

Ako je i od Čačića - previše je

Čačić je ovim istupom samo potvrdio tezu da nije dorastao zadatku, a ni trenutku. Umjesto da profesionalno i trezveno još jednom izanalizira utakmicu nakon prospavane noći i pokuša ponuditi logična objašnjenja za poraz, možda i prizna pogreške, kojih je sigurno bilo, Čačić se odlučio za rafalni napad. 

Ivica Medo

Ne znamo razlog, ali hrvatski izbornici i treneri gotovo u pravilu pate od slične 'bolesti'. Dok su na tronu uvjereni su da ih novinari kritiziraju na osobnoj razini, a tek kada izgube žezlo, shvate koliko je to pogrešno. Sličnih ispada izbornika i trenera bilo je i ranije, no čini nam se da je Čačić ipak otišao najdalje. 

Imali smo osjećaj da smo na saslušanju u 'centralnom komitetu'. Korišteni su pojmovi tipa - podrivanje, sabotiranje, rovaranje, opstrukcija ili tako nešto. Ako je i od Čačića - previše je. 

Kao da gledamo uživo snimanje meksičke sapunice

Da stvar bude ironičnija, s kolegama smo se složili da ni na jednom dosadašnjem velikom natjecanju novinari nisu bili blaži prema stručnom stožeru i igračima nego na ovom Euru. Bila je to više-manje prava 'kamilica' kako to zna biti. No, Čačić očito ima drugačije mišljenje. Možda je i logično, jer svakome su njegovi problemi najveći na svijetu. 

Čačić kao da je čekao povoljan trenutak da napadne i izbaci sve frustracije iz sebe, ali na njegovu, pa i na našu žalost, nije ga dočekao. Jer, sve bi to imalo nekakvog smisla da nas je izmitraljirao s kolajnom oko vrata. Ovako je ispalo kao da uživo gledamo snimanje meksičke sapunice.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider