Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slomio se i barzagli

Grande Gigi Buffon: Legendarni vratar nije izdržao navalu emocija!

Emocije su sastavni dio sporta i svaki veliki sportaš ima one trenutke u karijeri kada ga iste jednostavno preplave...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni svjetski nogometni prvaci Nijemci izborili su plasman u polufinale Europskog prvenstva u Francuskoj nakon što su u četvrtfinalnom ogledu u Bordeauxu pobijedili Italiju 6-5 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Utakmica je nakon 120 minuta završila rezultatom 1-1.

Svaki navijač Italije silno je žalio i tugovao što 'azzurri' nisu iskoristili situaciju koja im se nudila nakon što su Thomas Müller i Mesut Özil promašili jedanaesterce. Italija je imala prednost 2:1 s 'breakom', no Graziano Pelle i Leonardo Bonucci nisu bili prisebni u četvrtoj i petoj seriji.

No možda je najviše žalio legendarni vratar Italija Gianluigi Buffon, koji je čudesno držao 'azzurre' u igri u trenucima kada su Nijemci poveli i dominirali. Obranio je zicer Mariju Gomezu i imao još nekoliko odličnih intervencija tijekom susreta.

No, kada je susret završio i postao je svjestan prilike koju je Italija propustila, Buffon se 'slomio'. Otišao je pod tribinu zahvaliti navijačima, ali nije mogao suspregnuti suze. Taj video se brzinom munje proširio internetom jer gotovo nikada nemamo priliku vidjeti tako emotivnog Buffona.

I nije jedini. Plakao je i sjajni stoper 35-godišnji Andrea Barzagli. On je to napravio u intervjuu nakon susreta u miks zoni.

S obzirom na to kako i dalje brani u 39. godini života vjerujemo da će biti na visini zadatka i za dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ukoliko ga Italija izbori...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider