Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka pred kraj

Belgija poslala Ibru u reprezentativnu mirovinu, bez pogotka na oproštaju

Nogometaši Belgije su s minimalnih 1-0 svladali Švedsku koja je tim porazom završila natjecanja na Euru u Francuskoj, gdje je svoje posljednje minute u reprezentativnom dresu odigrao jedan od najboljih svjetskih nogometaša, 34-godišnji Zlatan Ibrahimović koji je ostao bez pogotka na svom oproštajnom velikom natjecanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šveđani su u petoj minuti utakmice protiv Belgije uputili prvi udarac u okvir vrata svojih suparnika. Učinio je to Berg, ali je sjajno reagirao belgijski vratar Thibaut Curtois i izvadio loptu iz lijevog kuta. Do kraja prvog dijela još su samo Zlatan Ibrahimović na jednoj te belgijski branič Thomas Meunier na drugoj strani uputili obečavajuće udarce koji su prošli blizu vratnice.

Pogodak Belgije možete vidjeti OVDJE.

Drugi dio je donio više uzbuđenja i konretnije prijetnje Belgije kako je utakmica odmicala i Šveđani ostavljali sve više prostora za brze kontranapade momčadi Marca Wilmotsa. Samo zahvaljujući iskusnom vrataru Andreasu Isakssonu, Švedska je do 84. minute još uvijek bila u igri za plasman u drugi krug.

Isaksson je u 66. minuti obranio snažan i precizan udarac Kevina de Bruynea s ruba kaznenog prostora, a sedam minuta poslije izašao je kao pobjednik iz izravnog dvoboja s Romeluom Lukakukom, kad je belgijski napadač povukao kontranapad. Minutu poslije Lukaku je svladao Isakssona, ali je opravdano dosuđeno zaleđe.

U 84. minuti ni Isaksson nije mogao zaustaviti gromovit udarac Radje Nainggolana s 25 metara, kojim je Belgija došla do vodstva koje je bez poteškoća do kraja dvoboja i održala.

Uz Ibrahimovića, svoju reprezentativnu karijeru su utakmicom u Nici završila još dvojica švedskih veterana, 33-godišnji veznjak Kim Källström i 34-godišnji vratar Andreas Isaksson.

Belgija će u osmini finala na Mađarsku koja je jedno od najugodnijih iznenađenja ovog Eura. Nema sumnje, momčad Marca Wilmotsa će u taj dvoboj ući u statusu velikog favorita, a osvajanjem drugog mjesta ušli su u gornji, nominalno lakši dio ždrijeba u kojem se najopasnijim suparnicima doimaju Hrvatska i Portugal, suparnici u osmini finala.

ŠVEDSKA - BELGIJA 0-1 (0-0)

Nica, Stade de Nice; gledatelja: 34.011. Sudac: Felix Brych (Njemačka).

Strijelac: 0-1 Nainggolan (84)

Žuti kartoni: Ekdal, Johansson / Meunier, Witsel

Crveni kartoni: -

ŠVEDSKA: Isaksson - Lindeloef, Johansson, Granqvist, Olsson - Larsson (od 70. Durmaz), Ekdal, Kaellstroem, Forsberg (od 82. Zengin) - Berg (od 63. Guidetti), Ibrahimović

BELGIJA: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Nainggolan - Carrasco (od 71. Mertens), De Bruyne, Hazard (od 93. Origi) - R. Lukaku (od 87. Benteke)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Raspored, rezultati i tablice
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider