Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na popisu 30 igrača

Iznenađujući popis Italije za Euro 2016.: Conte bez nekoliko velikih imena

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte objavio je širi popis kandidata za predstojeće Europsko prvenstvo u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveće iznenađenje na talijanskom popisu je izostanak Andrea Pirla i Marija Balotellija, dvojice ključnih igrača u pohodu na finale Eura 2012. godine. Balotelli je dosad zabio 13 pogodaka u 33 nastupa za Italiju i nastupio je na zadnjem Euru u Poljskoj i Ukrajini, dok je Pirlo godinama bio nezamjenjiva karika u prvih 11.

Balotelli se posljednjih godina borio kako bi pronašao svoju najbolju formu te je postigao samo jedan gol za Milan u Serie A ove sezone. S druge strane, Pirlo je na ljeto 2015. prešao u MLS, u New York City. 37-godišnji veznjak, koji je skupio čak 117 nastupa za reprezentaciju, imao je želju nastupiti u Francuskoj, no Conte očito smatra da mu više nisu potrebne usluge prekaljenog veterana.

Na popisu Italije nema ni Sebastiana Giovinca. Doduše, napadač Toronta je u odličnoj formi od kada je prešao u MLS i redovito se upisuje u listu strijelaca. No, očito je izbornik imao svojih razloga zašto ga nije uvrstio ni na prošireni popis. Možda i najveće razočaranje za talijansku javnost.

Conte je pozvao ukupno 30 igrača od kojih će 23 putovati na EP. Od ranije su zbog ozljeda otpali Claudio Marchisio, Marco Verratti i Mattia Perin.

Italija će na EP-u igrati u skupini E zajedno s Italijom, Švedskom i Irskom.

Širi popis popis Italije za Euro 2016:

VRATARI: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (Paris Saint Germain)

BRANIČI: Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Angelo Obinze Ogbonna (West Ham), Daniele Rugani (Juventus)

KRILA: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Matteo Darmian (Manchester United), Mattia De Sciglio (Milan), Stephan El Shaarawy (Roma), Davide Zappacosta (Torino)

VEZNJACI: Marco Benassi (Torino), Giacomo Bonaventura (Milan), Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giaccherini (Bologna), Jorge Luiz Jorginho (Napoli), Riccardo Montolivo (Milan), Thiago Motta (Paris Saint Germain), Marco Parolo (Lazio), Stefano Sturaro (Juventus)

NAPADAČI: Citadin Martins Eder (Inter), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pelle (Southampton), Simone Zaza (Juventus)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider