Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvije pozicije

Čačić polako razoružava skeptike: Izbornik gleda unaprijed i najavljuje promjene

Ante Čačić bi mogao protiv Češke povući neke poteze u smislu promjena u početnoj postavi u odnosu na utakmicu s Turskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Neke stvari ne mogu s vama podijeliti. Ako hoćeš biti bolji, moraš tražiti gdje možeš biti bolji, mislim da je bilo stvari gdje možemo biti bolji“, prilično eksplicitno kazao je izbornik Ante Čačić na današnjoj press-konferenciji uoči utakmice protiv Češke.

Sudeći prema ovoj izjavi, promjene u sastavu su lako moguće. Jučer smo najavili da je utakmica s Češkom možda i krucijalna utakmica hrvatske reprezentacije na Euru, te smo konstatirali da najbolji treneri mijenjaju i popravljaju igru kada se pobjeđuje, a ne čekaju da se izgubi, jer onda je kasno za promjene.

Osim toga, momčad koja cilja na visok plasman, a Hrvatska sigurno spada među momčadi koje se s pravom mogu nadati dobrom rezultatu, moraju imati na raspolaganju širi fond igrača, jer teško je očekivati da samo 11 igrača može iznijeti cijeli turnir.

Mišljenja smo da Čačić do nokaut faze natjecanja mora pronaći najbolju momčad i najbolju moguću igru. Kad krene kup-sustav, više se ne smije lutati i eksperimentirati, jer tada više nema popravnog ispita. Izbornik se praktički složio s našim tezama i između redova nagovijestio da bi mogao napraviti neke korekcije za dvoboj s Češkom.

Čačić je na Euro ispraćen sa dosta velikim skepsama hrvatske sportske javnosti, još uvijek mnogi sumnjaju u njega, pitaju se je li dorastao zadatku, no malo po malo Čačić daje naznake da bi mogao uvjeriti i najveće skeptike kako je zaista stručnjak od formata i da nije zalutao na izborničko mjesto.



Izbornik gleda unaprijed i očigledno je svjestan da je Turska tek prvi korak te da Hrvatsku u nastavku natjecanja očekuju puno opasniji protivnici, koji će znati bolje iskoristi neke slabosti hrvatske momčadi pa ih na vrijeme treba korigirati. Čačić nije htio o tome diskutirati pred novinarima, što je posve razumljivo, tako da možemo samo spekulirati na koje je pozicije točno mislio.

Jučer smo pisali kako mislimo da su u globalu gledano dobroj igri Hrvatske protiv Turske ispod prosjeka bila mjesta na lijevom boku i zadnjem veznom. To su pozicije koje su držali Ivan Strinić i Milan Badelj. Utakmicu za pamćenje nije odigrao niti Mario Mandžukić, ali Mandžo spada u red stožernih igrača reprezentacije i sumnjamo da će ga Čačić mijenjati nakon jedne utakmice.

Hoće li Hrvatska pobijediti i Češku?

Ukupno glasova:



Dakle, naša prognoza je da bi Strinić ili Badelj mogli preseliti na klupu, možda i obojica, a da bi mogli ući Šime Vrsaljko i(li) Marko Pjaca. Vrsaljko na mjesto lijevog bočnog, Pjaca na desno krilo, što znači da bi se Brozović prebacio na Badeljevu poziciju zadnjeg veznog.

Naravno, daleko od toga da je to sasvim izvjesno, jer Čačić se lako može odlučiti ostaviti netaknutom momčad koja mu je donijela najvažniju pobjedu u karijeri, no njegove izjave na press-konferenciji sugeriraju da bi ipak mogao nešto promijeniti, jednog ili možda čak dvojicu igrača.

Vidjet ćemo što će Čačić uigravati na treninzima i hoće li kao prije utakmice s Turskom pokazati novinarima tko bi mogao zaigrati. Za sada ipak sve ostaje na spekulacijama.
 

Ivica Medo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider