Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
del bosque važe

Španjolci bi protiv Hrvatske mogli istrčati bez najboljeg igrača

Danas započinje 3. kolo grupne fazne natjecanja Europskog prvenstva u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u subotu navečer završene sve utakmice 2. kola Eura u Francuskoj situacija je vrlo jasna za sve reprezentacije. U našoj skupini (D) Španjolska ima šest bodova, dva više od nas, dok je Češka na jedan, a Turska na nuli. Pobjeda vodi Hrvatsku na vrh, remi nas ostavlja na drugom mjesto, a u slučaju poraza naša pozicija ovisi o drugoj utakmici između Češke i Turske.

Hrvatska će zbog problema s ozljedama u toj posljednjoj utakmici protiv Španjolaca sigurno istrčati u promijenjenom sastavu. Neće biti Luke Modrića, a moguće i još pokojeg igrača. I dok se mi bavimo nagađanjima oko hrvatske postave, Španjolci špekuliraju oko udarnog sastava izbornik Vicentea del Bosquea.

Prema pisanju tamošnjih novinara, koji su razgovarali s izbornikom nakon gaženja Turske 3:0, čini se da Del Bosque neće puno mijenjati, ukoliko će uopće to raditi. No, možda će u konačnici biti primoran...

Andres Iniesta odigrao je još jednu čudesnu utakmicu protiv Turske, te je nakon Češke ponovno bio proglašen najboljim igračem utakmice. Međutim, za vrijeme posljednjeg susreta zadobio je neugodan udarac u gležanj, koji je nakon hlađenja natekao. Utakmica protiv Hrvatske igra se u utorak i nema puno vremena za oporavak, a pritom Del Bosque mora misliti i na nastavak turnira (četiri utakmice za naslov prvaka).

Raspored, rezultati i tablice

Dakle Iniesta bi mogao biti jedan od igrača koji će propustiti susret protiv Hrvatske. Druga promjena koja bi se mogla dogoditi je vratarska. Iker Casillas, koji je bio prva vratarska opcija još od 2002. godine, našao se na klupi za pričuve, a na njegovo mjesto uskočio je sjajni David de Gea. Ovo je vjerojatno posljednje veliko natjecanje za Casillasa u dresu Španjolske i bilo bi zaista glupo da se umirovi sjedeći na klupi cijeli turnir. Možda je idealna prilika bila da ga se stavi u postavu protiv razbijene Turske, a ne u posljednjem kolu protiv sjajne Hrvatske, no Del Bosque sigurno razmišlja o toj opciji.

Morata i Nolito djeluju sjajno u vrhu napada i Del Bosque će se teško odlučiti mijenjati taj dio momčadi. Protiv Turske je u jednom trenutku ušao Bruno i pravio društvo Busquetsu na mjestu zadnjeg veznog, no s obzirom da Modrić neće igrati protiv Španjolske nema potrebe da Del Bosque postavlja dvostruki zid kako bi zaustavio Rakitića i Modrića u kreaciji.

Zaključak je taj da je španjolski izbornik u obje utakmice istrčao s nepromjenjenim sastavom, te je tijekom susreta iskoristio sve tri izmjene, svaki put drugačije. Velike su šanse da i ovoga puta krene s pobjedničkom momčadi i pokuša u prvom poluvremenu osigurati prvo mjesto u skupini, nakon čega se nada da bi mogao odmoriti Iniestu, Nolita, Davida Silvu, Moratu ili netkog petog...

Utakmica Hrvatske i Španjolske na rasporedu je u utorak u Bordeauxu s početkom u 21 sat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider