Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brane naslov prvaka

Morata: Nemoguće je nadmašiti, ali možemo izjednačiti uspjehe prošle generacije

Alvaro Morata kaže kako će sadašnja španjolska reprezentacija teško nadmašiti ranije uspjehe, no pokušat će ih izjednačiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač španjolske reprezentacije Alvaro Morata (23), koji je zabio dva gola u pobjedi nad Južnom Korejom od 6-1, rekao je kako će sadašnja momčad teško nadmašiti ranije španjolske uspjehe no pokušat će ih izjednačiti.

"Za nas koji smo sada ušli u reprezentaciju sve je puno teže jer je nemoguće nadmašiti postignuto. No nastojat ćemo izjednačiti to, bit će teško no pokušat ćemo", rekao je Morata. Španjolska je osvojila Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj, Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici te opet Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Morata je u srijedu u Salzburgu zabio golove u 49. i 88. minuti u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje. Golmanija "Najvažnije je da se sve bolje razumijemo na terenu, svejedno tko zabije gol. Mi smo momčad. Uhvatit ćemo ritam, pripremiti se za Euro i biti na najvišoj razini", rekao je suigrač hrvatskog napadača Marija Mandžukića u Juventusu.

"Izbornik me pozvao nakon teške sezone koja sam imao u Juventusu. Znam da vjeruje u mene jer još kada sam igrao za mladu reprezentaciju brinuo je o razvoju svakoga od nas", rekao je Morata. "On želi da igram s emocijama i sretan te da ispunim momčadski cilj", rekao je španjolski napadač.

Ove sezone je sudjelovao u 47 utakmica za Juventus postigavši 12 golova te je još 12 puta asistirao. Juventus je osvojio talijansko prvenstvo i kup. Morata je napomenuo kako u igri španjolske reprezentacije postoji solidarnost.

"Trener od mene traži da pritišćem gdje god se može i pomažem momčadi. Mi napadači smo prvi braniči. Igranje u Italiji me naučilo da centarfor ne može živjeti samo od gledanja protivničkog gola", rekao je. Legendarnih11 Španjolska će 7. lipnja odigrati posljednju pripremnu utakmicu protiv Gruzije u madridskom predgrađu Getafe, a idući dan putuje u Francusku, u svoju bazu na zapadu zemlje. Prvu utakmicu na Europskom prvenstvu igrat će protiv Češke, zatim Turske, te posljednju u skupini D protiv Hrvatske 21.lipnja.

"Imamo puno poštovanja prema protivnicima i znamo da ništa neće doći bez napora. Bit će potrebno i malo sreće. No imamo puno želje i vjere u sebe", izjavio je Morata koji je dosad odigrao 9 utakmica za A reprezentaciju i zabio 3 gola.

"Moguće je da će Europsko prvenstvo biti najbolja prilika koju sam dosad imao. No ne doživljavam ga kao osobni izazov, već kao izazov čitave momčadi, španjolske reprezentacije. Ja sam samo jedan od igrača", zaključio je.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider