Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponosni što su tu

Pogledajte što su rekla dvojica 19-godišnjaka koji sanjaju Euro s Hrvatskom

Drugoga dana priprema hrvatske nogometne reprezentacije u Svetom Martinu na Muri, ekipi se pridružio jedan od najiskusnijih: Vedran Ćorluka. A nama su se predstavila dvojica najmlađih nakon Ante Ćorića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alen Halilović i Duje Ćaleta-Car najmlađi su hrvatski reprezentativci nakon Ante Ćorića. Još nemaju ni 20 godina! Ali dok je Alen već odigrao nekoliko utakmica za A-momčad, Duje je dosad igrao samo za mlade reprezentacije. Obojica se trenutno nalaze na pripremama hrvatske reprezentacije u Svetom Martinu na Muri.

"Iskreno, nisam se nadao pozivu. Tek na dan kad je izbornik objavio popis, počeo sam vidjeti da se moje ime spominje. Što da kažem? Presretan sam što sam tu. Na meni je da ove pripreme i ovu prijateljsku utakmicu dam sve od sebe", rekao je Duje Ćaleta-Car.

Duje je ove sezone postao neizostavan član prve postave jakog austrijskog Red Bulla, s kojim je osvojio naslov prvaka. S druge strane, Halilović je nastupao u mnogo jačem španjolskom prvenstvu i sa Sportingom izborio ostanak u ligi. Evo što kaže o sebi: čime je zadovoljan, a čime nije.

"Mislim da sam skupio puno utakmica za svoje godine. Igrao sam sve utakmice. I mislim da time moram biti zadovoljan. A naravno, mogu popraviti puno toga. Volio bih više popraviti završnicu. Mislim da sam trebao više golova zabijati. Nadam se da će to biti sad u Hrvatskoj", rekao je Halilović.

Tvrdi da se ne zamara u koji će idući klub na posudbu iz Barcelone. Kaže da ga trenutačno zanimaju samo reprezentacija i - matura! Na pripreme je čak - ponio knjige!

"Pa je. Imam. Moram. Ostalo mi je još par predmeta. I mislim da je dobro završiti tu gimnaziju. Mislim da će mi kasnije u budućnosti pomoći'', objasnio je nadareni hrvatski veznjak.

Eto, i nogometaše muče klasične tinejdžerske brige. Osim škole, tu je i: uspoređivanje s idolima. Evo tko je Dujin najdraži nogometaš. I ne samo u igračkom smislu!

"Pique. Dosta nas ljudi uspoređuje. Po stilu, a sličimo i fizički. Ali po meni je on daleko najbolji. Broj jedan", rezonirao je Ćaleta-Car.

Ali prije sudara s Piqueom, Hrvatsku kao prvi protivnik čeka - Turska. Ta sjajna ekipa sinoć je odigrala potpuno ravnopravno protiv Engleske, iako je izgubila 2-1.

"Naravno, dobra reprezentacija. Uvijek su dobri. Znamo utakmice kad smo igrali protiv njih. Ja vjerujem ako budemo pravi, i ako se pripremimo kako treba, da smo mi bolja reprezentacija od njih", rekao je Halilović.

A do trenutka kad to moraju i pokazati, ostalo je još točno 20 dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider