Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije htio o favoritima

'Skupina u kojoj se nalaze Hrvatska, Turska, Češka i Španjolska je najteža na Euru'

Španjolski reprezentativac i lijevo bočni Barcelone Jordi Alba (27) rekao je kako je grupa u kojoj se nalaze Hrvatska, Turska, Češka i Španjolska najteža na Europskom prvenstvu te da samo treba razmišljati kako proći u iduću fazu natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sada smo usredotočeni samo na Češku, Tursku i Hrvatsku, moramo samo o njima razmišljati jer se nalazimo u najtežoj grupi na Europskom prvenstvu", izjavio je Alba u sportskom kampu reprezentacije, u madridskom predgrađu Las Rozas.

"Mi ćemo nastojati imati loptu u svom posjedu te stvarati prilike. Tako ćemo igrati protiv svakog suparnika", dodao je.

Španjolska je osvojila zadnja dva Europska prvenstva, u Austriji i Švicarskoj 2008. te Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

"Zadnji Euro bio je poseban za mene. Del Bosque je vjerovao u mene kada mnogi nisu. Igrao sam na poziciji gdje prije toga nisam, osvojili smo prvenstvo te je sve završilo odlično. Nakon toga sam potpisao za Barcelonu", rekao je Alba. On je te godine prešao iz Valencije a ove sezone je s Barcelonom osvojio prvenstvo i Kup.

Odbio je govoriti o favoritima na Europskom prvenstvu koje počinje u petak. "Da li je Španjolska favorit? O favoritima razmišljaju ljudi, ja se nisam na ništa obvezao ukoliko osvojimo naslov. No, spreman sam na sve", rekao je smijući se.

Španjolska na posljednjem velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu 2014., nije uspjela proći grupu u kojoj su bile Nizozemska, Čile i Australija.

"U Brazilu se sve bilo skupilo, stvari nisu bile onakve kakve smo očekivali, i to treba zaboraviti. Sada smo fokusirani na ovo Europsko prvenstvo, dolazimo s igračima željnima igre, tako da trebamo misliti samo na pozitivne stvari", zaključio je.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider