Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

UEFA: Wenger priča gluposti o 'slučaju Eduardo'

David Taylor, generalni tajnik Europske nogometne federacije, očitovao se o 'slučaju Eduardo' oko čijeg se iznuđivanja jedanaesterca protiv Celtica priče još ne stišavaju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eduardo je u 27. minuti uzvratne utakmice 4. pretkola Lige prvaka protiv Celtica pao u kaznenom prostoru, simulirajući kontakt s vratarom Arturom Borucom, nakon čega je sudac Mejuto Gonzalez pokazao na jedanaesterac iz kojeg je precizan bio sâm hrvatski reprezentativac.

Obrušili su se na hrvatskog nogometaša Celticovi igrači, a potom i otočki mediji, pa je menadžer londonskih Topnika Arsene Wenger stao u njegovu zaštitu izjavivši:

'Za mene je to lov na vještice. Smiješno je to što u nogometu možete slomiti nogu nekome i o tome se uopće ne raspravlja, dok je ovaj slučaj u središtu pažnje cijelog svijeta, a Eduardo je tretiran kao da je ubio nekoga.'

>> 'Ni Maradonu nisu tako napadali kao Eduarda'

>> Wenger: Eduardo je tretiran poput ubojice

'Nećemo prihvatiti način na koji je UEFA tretirala ovaj slučaj. Sve je shvaćeno preemotivno. Ovaj slučaj vode mediji i emocijama nošen Škotski nogometni savez. Škoti rade u UEFA-i. Zato je ovaj slučaj osjetljiviji jer oni imaju utjecaja ondje', rekao je Wenger, kojem je sada Taylor uzvratio:

'Ono što Wenger priča nema temelja, ovdje se radi o imidžu nogometa. Mi razmatramo situacije koje sudac nije vidio, što nam pravila i dozvoljavaju. A sugestije da ću ja ili moji škotski kolege drugačije gledati na situaciju totalna su glupost. Uostalom, nisam se čuo ni sa kime iz Celtica ili Škotskog nogometnog saveza.

 

Više o

Nastavi čitati