Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

U nogometu nema krize: UEFA dijeli više od milijarde!

U vrijeme recesije i svjetske ekonomske krize, Europska nogometna organizacija (UEFA) priopćuje vijesti koje dokazuju da krize u vrhunskom europskom nogometu nema...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA i klubovi koji će ove sezone sudjelovati u Ligi prvaka podijelit će zaradu od marketinških i prava za televizijske prijenose u iznosu od 1,55 milijardi američkih dolara!

UEFA javlja da se radi o povećanju u odnosu na prošlu sezonu za 33 posto. Slična se situacija očekuje i u sljedeće dvije sezone, budući da je UEFA riješila pitanje televizijskih prava i mnoštvo jakih sponzorskih ugovora, uključujući i one s glavnim partnerima, a to su Ford, Heineken, MasterCard, PlayStation, Sony i UniCredit, sve do 2012. godine.

Elitno društvo klubova, odnosno 32 kluba koji su izborili ili će izboriti natjecanje po skupinama u Ligi prvaka, podijelit će više od dvije trećine ukupne marketinške zarade. U tu svotu nije uračunata zarada koju će klubovi steći od prodaje ulaznica.

Svaki klub zaradit će 10,1 milijun dolara prije nego što i odigra prvu utakmicu u Ligi prvaka. Toliko je, naime, vrijedna sama participacija u jednoj od skupina Lige prvaka. Svaka pobjeda u skupini honorira se s 1,14 milijuna dolara, dok će pobjednik Lige prvaka sljedećeg svibnja zaraditi dodatnih 12,8 milijuna dolara, a finalist 7,4 milijuna dolara.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider