Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Osveta za Peking?

Červar: Obrana, obrana i samo obrana!

'Obrana je naš zaštitni znak, njoj dugujemo sve svoje najveće uspjehe i moramo je bitno popraviti u utakmicama sa Španjolskom i Švedskom', kazao je na press-konferenciji u Splitu izbornik Lino Červar.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Nakon tri kola imamo tri pobjede i šest bodova, dakle ispunili smo planirano, no bio bi vrlo lakomislen trener kad ne bih uočio i naše slabosti. Te slabosti se odnose ponajviše na utakmicu s Južnom Korejom, budući da su Kuba i Kuvajt bile ipak utakmice manjeg intenziteta', kazao je hrvatski strateg. 

Španjolci protiv Šveđana čak i nisu bili toliko loši koliko su Šveđani bili fantastični

'Protiv Španjolske i Švedske moramo prvenstveno biti koncentrirani u obrani. Španjolska ima novoga trenera i igra drugačije od našeg posljednjeg sraza na OI u Pekingu. U susretu protiv Šveđana čak i nisu bili toliko loši koliko su Šveđani bili fantastični. Ako ne razigramo Ikera Romera, ako protiv nas ne eksplodira Ruesga, te ako Entrerrios bude u izdanju kao protiv Švedske, onda sigurno dobijamo', dodao je Červar, koji je podsjetio i na poraz u susretu za broncu na Olimpijskim igrama.

>> Balić: Prvenstvo počinje sutra

>> Sutra prvi pravi test - Španjolska!

'Sreća je što ova generacija koju vodim ne želi nikome ostati dužna. Vjerujte da svi pamtimo tužne dane nakon poraza od Španjolaca u Pekingu i sve ćemo učiniti da im se osvetimo. Naravno, pritom mislim na sportski uzvrat', našalio se Červar kojeg su posebno impresionirali Šveđani.

'Oni jesu mlada momčad s premalo iskustva na velikim natjecanjima, ali imaju pravu kemiju u ekipi, igraju timski i gladni su uspjeha. Nije pretjerano kada ih uspoređujem s Hrvatskom sa Svjetskog prvenstva u Portugalu, kada smo osvojili naslov svjetskih prvaka', kazao je Červar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider