Košarka
SPORTOVI
Košarka
Rose završio sezonu

Bryant postaje najplaćeniji na svijetu: Primaknuo se Jordanu!

Jedan od najvećih svjetskih košarkaša svih vremena Kobe Bryant (35) potpisao je novi dvogodišnji ugovor s Los Angeles Lakersima, potvrdio je klub u ponedjeljak…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Ovo je sretan dan za navijače Lakersa i cijeli klub. Ponavljali smo da je naš prioritet i nada da će Kobe završiti karijeru u našem klubu, a ovaj potpis bi trebao osigurati da se to dogodi. Igrati 20 godina u NBA ligi i cijelo to vrijeme biti u jednoj momčadi, neprocjenjivo je“, naglasio je glavni menadžer Lakersa Mitch Kupchak.

U dosadašnjih 17 sezona u najjačoj ligi svijeta Bryant je osvojio pet naslova prvaka, jednom je bio MVP lige, a dvaput MVP finala. Petnaest puta je igrao na All-Star utakmicama, a dvaput je bio prvi strijelac lige. S reprezentacijom SAD-a je osvojio zlatne olimpijske medalje u Pekingu 2008. i Londonu 2012. Navodno će Bryant u naredne dvije godine zaraditi 48 milijuna dolara, čime će se primaknuti cifri koju je u jednom dijelu karijeri zarađivao Michael Jordan u Chicago Bullsima, a ona je iznosila 32 milijuna na godinu dana. Bryant s novim ugovorom postaje trenutačno najplaćeniji košarkaš na svijetu.

Gotova sezona za Derricka Rosea

Iz NBA momčadi Chicago Bullsa potvrdili su ono čega su se bojali navijači toga kluba: za jednog od najboljih košarkaša u ligi Derricka Rosea (25) ova je sezona završena.

Podsjetimo, u dvoboju protiv Portlanda u petak navečer sjajni je playmaker potrgao menisk desnog koljena. U ponedjeljak je uspješno operiran u Medicinskom centru Rush University u Chicagu i sada ga čega dugački proces rehabilitacije. Bullsi su putem svoga profila na Twitteru potvrdili da Rose ove sezone više neće igrati.

Veliki je to peh za najkorisnijeg igrača (MVP) lige 2011. godine koji je, podsjećamo, propustio cijelu prošlu sezonu zbog ozljede lijevog koljena. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider