Košarka
SPORTOVI
Košarka
Gaze sve pred sobom

Briljantni Tomić iščupao pobjedu Barci u 'paklu' Istanbula!

Košarkaši Barcelone ostvarili su i osmu pobjedu u isto toliko utakmica Top 16 faze Eurolige. Ovog četvrtka su slavili u Istanbulu kod Anadolu Efesa 89:84 poslije produžetka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomalo glupo je domaćin ispustio pobjedu. U završnicu je Anadolu Efes ušao s prednošću i održavao je putem slobodnih bacanja. Dvije sekunde prije kraja, na +3 za Anadolu Efes, na liniju slobodnih bacanja je stao igrač Barce Oleson. Prvi je šut pogodio, drugi namjerno promašio, a na odbijenu loptu je skočio Dorsey i pospremio je u koš za - produžetak. Naravno da je takva završnica utjecala na domaće igrače u produžetku, a dotukao ih je hrvatski igrač Ante Tomić koji je zabio prvih sedam poena u produžetku.

I inače je Tomić odigrao fantastičnu utakmicu. Ubacio je 26 poena (prvi strijelac utakmice) uz čak 15 skokova i tri asistencije. Šutirao je 11-15 iz igre uz 4-5 s linije slobodnih bacanja. Na drugoj strani je Zoran Planinić odigrao vrlo dobru utakmicu. Za 32 minute je ubacio 14 poena uz devet asistencija, dvije ukradene lopte i jedan skok. Gađao je 4-11 za dva, 1-2 za tri i 3-5 s linije slobodnih bacanja.

Barcelona, dakle, ima na vrhu ljestvice omjer 8-0, dok je Anadolu Efes (omjer 2-6) ovim porazom vjerojatno otpao iz borbe za četvrtinale.

Euroliga, Top 16, 8. kolo skupine E:

Anadolu Efes - Barcelona 84:89, produžetak

Kutxa Laboral - Unicaja (kasnije)

Armani Milano - Panathinaikos (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 8-0, 2. Armani Milano 4-3 (-1), 3. Panathinaikos 4-3 (-1), 4. Olympiacos 4-3 (-1), 5. Fenerbahçe 3-4 (-1), 6. Unicaja 3-4 (-1), 7. Anadolu Efes 2-6, 8. Kutxa Laboral 1-6 (-1).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider