Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ide u Salzburg

Završio s Lotusom: Kimi zbog operacije propušta kraj sezone!

Kimi Räikkönen, finski pilot Lotusove momčadi u Formuli 1, već je završio ovu sezonu, jer se umjesto sudjelovanja na dvije posljednje utrke sezone u Sjedinjenim Američkim Državama i Brazilu odlučio podvrgnuti operaciji leđa idućeg tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finac se našao u središtu pozornosti zbog spora financijske prirode sa svojim šefovima u Lotusu prošlog tjedna u Abu Dhabiju, no, činilo se kako su sporna pitanja riješena i kako će 34-godišnji Finac nastupiti u zadnje dvije utrke ove sezone.

Ipak, umjesto putovanja na američki kontinent, Räikkönen će letjeti u Salzburg na operaciju leđa, što znači da je njegova misija u Lotusu već gotova, budući da će od iduće sezone voziti za Ferrari, svoju staru momčad.

Räikkönenov menadžer Steve Robertson potvrdio je ovu vijest za Autosport: "U idealnom svijetu, bilo bi lijepo završiti sezonu u Lotusu i odraditi zadnje dvije utrke. Međutim, to nažalost nije moguće zbog jakih bolova u leđima koje Kimi osjeća", rekao je Robertson.

Procjenjuje se da će Fincu biti potrebna četiri tjedna za oporavak nakon operacije. Da je s istom čekao na kraj sezone, to bi moglo poremetiti njegove pripreme za iduću sezonu u Ferrariju.

Lotusu je ostalo samo nekoliko dana za odluku o zamjenskom vozaču. Ostaje za vidjeti hoće li priliku dobiti rezervni vozač Davide Valsecchi ili će britanska momčad pronaći nekog drugog dostupnog vozača.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider