Automoto
SPORTOVI
Automoto
Vettel, Hamilton ili - Kimi?

Završila je pauza F1, hoće li i Ferrarijevo čekanje u Belgiji?

Četverotjedna stanka u oktanskom cirkusu došla je do svog kraja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sezona Formule 1 nastavlja se ove nedjelje Velikom nagradom Belgije na legendarnoj stazi Spa-Francorchamps.

Vozači, mehaničari i inžinjeri napunili su baterije i sve je spremno za nastavak uzbudljive bitke za naslov prvaka u vozačkoj i konstruktorskoj konkurenciji.

Na tradicionalnu ljetnu stanku Sebastian Vettel otišao je pobjedom na Velikoj nagradi Mađarske, povećavši prednost u odnosu na Lewisa Hamiltona na 14 bodova.

U nedjelju će Vettel pokušati pobijediti i na Spa, što Ferrariju nije uspjelo dugih osam godina, od slavlja Kimija Raikkonena 2009. Upravo je Raikkonen među aktualnim vozačima kralj Belgije sa četiri pobjede (po dvije su imali Vettel i Hamilton), to mu je jedna od najdražih staza i nema sumnje kako će biti silno motiviran.

Dodatni motiv za Kimija bit će i drugo mjesto osvojeno u Mađarskoj.

Tom dvostrukom pobjedom na Hungaroringu Ferrari je smanjio zaostatak za Mercedesom u poretku konstruktora na 39 bodova na devet utrka prije kraja.

Doduše, konstruktori su ionako u drugom planu pored borbe Vettela i Hamiltona za vozački naslov. Nijemac je trenutno u prednosti, ne toliko zbog (malene) bodovne zalihe koliko zbog činjenice da je cijela momčad podređena, uključujući i Raikkonena, podređena njegovu uspjehu.

Hamiltonu nadu pruža činjenica da su u Europi ostale još samo dvije utrke (Belgija i Italija) te da Formula 1 onda odlazi po cijelom svijetu, po stazama koje konfiguracijom (uglavnom) više odgovaraju Mercedesu nego Ferrariju.

No, za početak - Belgija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider